Πρόκειται για ένα μοναδικό πρότζεκτ που σχεδιάστηκε από την Λαρισαϊκή καλλιτεχνικη ομαδα Golden Movies με την συνεργασία της Associazione Casa della Città Leopolda από την Πίζα και της Pro Progressione Kulturalis από την Βουδαπέστη στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe 2021.

Σκοπός του χρηματοδοτούμενου εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος είναι η δημιουργία μιας πρωτότυπης παράστασης με καινοτόμα τεχνολογία ολογραμμάτων και στοιχεία κινούμενων σχεδίων για τη μέλλον του πλανήτη, όπως καμία άλλη πριν.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προτζεκτ θα δημιουργηθεί ένα καλλιτεχνικό μπουλούκι – νέων συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, μουσικών -εικονοληπτών και άλλων ειδικών από τις τρεις χώρες το οποίο θα επιβιαστεί σε ειδικά διαμορφωμένο λεοφωρείο που θα ξεκινήσει απο την Ελλάδα και θα περιοδεύσει για πρόβες στην ιταλία και ουγγαρία.

Οι καλλιτεχνες καλούνται να επανεξετάσουν κλασικά λογοτεχνικά έργα μέσα από τον φακό της κλιματικής αλλαγής, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουν μία νέα πανευρωπαϊκή παράσταση με εντυπωσιακή τεχνολογία.

Ταυτόχρονα η πολυεθνική καλλιτεχνική ομάδα θα δημιουργήσει τρία ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή με ευθύνη της επίσης Λαρισαίας Διευθύντριας του Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του ΑΠΘ Καθηγήτριας Χριστίνας Αναγνωστοπούλου.

Το ειδικό λεωφορείο θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες νέους καλλιτέχνες ταξιδεύοντας, να δεθούν και να συνεργαστούν σαν ένα «μπουλούκι» από το παρελθόν, παρέχοντας πολλές μοναδικές ευκαιρίες για δημιουργική επώαση και παράλληλα μειώνοντας το αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα και την κατανάλωση καυσίμων που προκαλούνται από τις αεροπορικές μεταφορές.

Στον πυρήνα του προγράμματος είναι η αλληλεπίδραση και επώαση δημιουργικής σκέψης πάνω σε δύο πανανθρώπινες θεματικές και ανησυχίες: τις αφηγήσεις και τις ιστορίες για το σπίτι μας, τη Γη. Τι συμβαίνει λοιπόν, όταν αναμειγνύουμε αυτά τα δύο συστατικά μαζί; Όταν οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να συζητήσουν, να μάθουν και να δημιουργήσουν;

Το ευρωπαϊκό μπουλούκι δημιουργών, θα εκπαιδευτεί πάνω στην κλιματική αλλαγή, θα γνωρίσει την σεναριογραφία και μέσα από την δεξιοτεχνία της δραματουργίας θα παράγει μέσα από μια κοινή, δημιουργική πάνω από όλα, ανησυχία, μια καινοτόμα παράγωγη για το μέλλον του πλανήτη μας.

Το πρόγραμμα eARTh συμβαδίζοντας με την “πράσινη” πολιτική των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σχεδίασε ακόμα και την οικολογική μεταφορά των καλλιτεχνών από την Ελλάδα, στην Ιταλία και στην συνέχεια στην Ουγγαρία με ένα λεωφορείο, “το λεωφορείον eARTh”, το οποίο και σύντομα θα δούμε στους δρόμους της Λάρισας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Συνοδοιπόροι και Υποστηρικτές σ’ αυτό το ευρωπαϊκό ταξίδι είναι ήδη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στην Κρήτη και ο Όμιλος admedia21, οι πρώτοι ταξιδιώτες με τη δική μας “eARTh”.

Την κύρια ομάδα υλοποίησης του έργου αποτελούν οι Πασχάλης Μάντης – Σκηνοθέτης, Πόπη Αναγνωστοπούλου – Υπεύθυνη Παραγωγής, Θάνος Κυρατζής – Δημιουργός κόμικς – Κειμενογράφος, Ηλίας Μάντης – Σκηνοθέτης – Κινηματογραφιστής,Ελενα Ξυδιά Μουσικός,Στελιος Ζαφειροπουλος οπτικά εφφε.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω