Μια ανάσα από το να γίνει η φωνή του Pablo, της παιδικής σειράς που μας εξοικειώνει με το φάσμα του αυτισμού, έφτασε ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου. Μπορεί να μην κατάφερε τελικά να πάρει το ρόλο όμως έφτασε στους 10 επικρατέστερους πανελλαδικά αφήνοντας άριστες εντυπώσεις. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας στη Λάρισα, με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, ο Παναγιώτης από μικρός έδειξε την αγάπη του στον καλλιτεχνικό χώρο. Ένα παιδί ιδιαίτερο που βλέπει τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, διαφορετικό και σίγουρα ομορφότερο.

Έτσι λοιπόν όταν έμαθε ότι η Vodafone TV αναζητούσε φωνές για τη μεταγλώττιση του 2ου κύκλου του Pablo ήταν αδύνατο να μη θελήσει να δοκιμάσει και εκείνος. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια τον έχει “κερδίσει” το εργαστήρι πολιτισμού “Δίχως Ωμέγα”, όπου μέσω του Θεατρικού Παιχνιδιού, βάζει τις βάσεις για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Η σειρά Pablo, η οποία ήταν υποψήφια για Bafta και βραβεύθηκε ως η «Καλύτερη Προσχολική Σειρά» στα Broadcast Awards 2019, έχει στόχο να αναδείξει τη διαφορετικότητα και να εξερευνήσει το πώς τα άτομα με αυτισμό αντιλαμβάνονται τον κόσμο και τη ζωή γύρω τους. Στον 2ο κύκλο, κάθε επεισόδιο θα διαρκεί περίπου 10’ και θα διηγείται μια διαφορετική πρόκληση της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό, συνδυάζοντας  ζωντανή δράση και κινούμενα σχέδια.

Μέσω κάστινγκ, δόθηκε η ευκαιρία στους καθημερινούς ήρωες με αυτισμό να πρωταγωνιστήσουν στη μεταγλώττισή της. Στην πρώτη φάση, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα, βρέθηκε και ο Παναγιώτης μαζί με δεκάδες άλλα παιδιά. Ο ενθουσιασμός του ήταν μεγάλος.

Τα παιδιά κλήθηκαν να πουν μία ατάκα από το παιδικό. Όλα τα πήγαν εξαιρετικά. Ο Παναγιώτης γύρισε στη Λάρισα με ένα τεράστιο χαμόγελο και “γεμάτος”, όπως είπε, αφού έζησε μία καταπληκτική εμπειρία. Λίγες μέρες μετά, τον ενημέρωσαν ότι πέρασε στην επόμενη φάση. Μόλις 10 παιδιά είχαν επιλεγεί για δεύτερη οντισιόν, αυτή τη φορά σε κανονικό στούντιο μεταγλωττίσεων. Δεν το πίστευε! Αν και από τα μικρότερα παιδιά (8,5 ετών), κατάφερε να ξεχωρίσει και να φτάσει πολύ κοντά σε κάτι τόσο σημαντικό για εκείνον. Δεύτερο ταξίδι στην Αθήνα και μεταγλώττιση σε κανονικές συνθήκες. Το χαμόγελο δεν έφευγε από τα χείλη του. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Η τελική επιλογή έγινε και ένα άλλο μοναδικό παιδί, θα δώσει τη φωνή του στον Pablo. Όμως για τον Παναγιώτη, το πρώτο βήμα έγινε και αισθάνεται ευτυχισμένος.

Ο ίδιος μίλησε για την εμπειρία του και τόνισε τα εξής: “Την πρώτη φορά ήμουν πολύ χαρούμενος που πήγα στην Αθήνα. Όλα τα παιδιά τα πήγαν τέλεια και δεν ήξερα τι θα γίνει. Όταν μου είπαν ότι έπρεπε να ξαναπάω και ότι ήμουν στους 10 επικρατέστερους, δεν το πίστευα! Ήθελα να ουρλιάξω από την χαρά μου. Είχα αγωνία! Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Θέλω να παίζω θέατρο όλη μέρα. Και το να ακούγεται η φωνή μου σε ένα παιδικό είναι τέλειο! Ήθελα πολύ να με επιλέξουν και στενοχωρήθηκα λίγο όταν έμαθα ότι αν και έφτασα τόσο κοντά δεν τα κατάφερα. Όχι πολύ όμως! Γιατί νομίζω ότι αυτό που κατάφερα είναι πολύ σημαντικό. Έκανα ένα πρώτο βήμα και θα συνεχίσω να κυνηγάω το όνειρό μου. Σίγουρα θα καταφέρω πράγματα γιατί θα επιμείνω. Θέλω να γίνω ηθοποιός και κομμωτής. Μου αρέσει να παίζω ρόλους και να κάνω τους άλλους χαρούμενους και ομορφότερους με ωραία χτενίσματα! Οι γονείς μου λένε ότι μπορώ να καταφέρω ό,τι πραγματικά θέλω, αρκεί να το κυνηγήσω. Αυτό λοιπόν θα κάνω κι εγώ”!

Όσο για το φάσμα του αυτισμού και για το πώς βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του, αλλά και τους άλλους, λέει χαρακτηριστικά: “Ξέρω ότι σκέφτομαι ορισμένες φορές με διαφορετικό τρόπο. Καταλαβαίνω ότι με ενοχλούν περισσότερο κάποια πράγματα σε σύγκριση με άλλους. Έχω ένα γεμάτο πρόγραμμα και πολλές φορές δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί πρέπει να ακολουθώ αυτούς τους ρυθμούς. Δεν διαφέρω από τα άλλα παιδιά, γιατί πιστεύω ότι όλοι μας είμαστε ιδιαίτεροι και διαφορετικοί. Δεν είναι κακό αυτό. Μάλλον καλό είναι. Ο κόσμος θα ήταν βαρετός αν όλοι ήμασταν ίδιοι”.

  • Η σειρά Pablo θα κάνει πρεμιέρα στο Vodafone TV στις 2 Απριλίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, με 52 ξεχωριστά επεισόδια. Η μεταγλώττιση θα γίνει στα Authorwave Studios με σκηνοθέτρια τη Χρυσούλα Παπαδοπούλου.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω