Με σύνθημα το ¨Κάνω πετάλι στα δικαιώματα μου¨ και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου) μαθητές έκαναν σήμερα Τρίτη πρωινή ποδηλατάδα. Μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Unicef, την Ποδηλατάδα #8.

Ειδικότερα, στον προαύλιο χώρο του 10ου Γυμνασίου Λάρισας και ώρα 10.00 οι μαθητές της Α΄ και Β΄ ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα των παιδιών από την κ. Δημητρίου Ελένη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φ.Α. και παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου και στη συνέχεια θα ποδηλάτησαν. Όσοι μαθητές δεν διέθεταν ποδήλατο ζωγράφισαν για τα δικαιώματα των παιδιών με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και θέμα: «Κάνω πετάλι στη ζωή- Κάνω πετάλι στα δικαιώματα μου!». Οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου έχουν αποδείξει ότι επιλέγουν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους.

Η διαδρομή της ποδηλατάδας ήταν: 10ο Γυμνάσιο, Εμμανουήλ Πανσελήνου, Μιχαήλ Γρηγοριάδη, κοίτη Πηνειού ως το ύψος του Κηποθεάτρου και επιστροφή από τους ίδιους δρόμους.

Για την ασφάλεια όλων, στην παρέα των μαθητών ήταν και η Τροχαία Λάρισας, η Δημοτική Αστυνομία, οι εθελοντικές ομάδες Ε.Ο.Δ.Υ.Α., ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Στην λήξη της ποδηλατάδας θα γίνει κλήρωση ποδηλάτου χορηγία της εταιρείας «Όλυμπος» και δροσιστικά προϊόντα Όλυμπος και Κλιάφα θα δοθούν σε όλους τους μαθητές.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της υποψήφιας πόλης φιλικής προς τα παιδιά της Unicef.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω