Το φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης επέφερε μεγάλες αντιδράσεις σε πολλούς κλάδους ελεύθερων επαγγελματιών τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να συσπειρωθούν για να εκφράσουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους.

Χθες το απόγευμα της Δευτέρας ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας και άλλοι κλάδοι ελεύθερων επαγγελματιών, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος, Εμπορικός Σύλλογος, ΕΦΕΕΛ, και ο Κτηνιατρικός Σύλλογος, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Εμπορικό Επιμελητήριο, επιθυμώντας να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στο εν λόγω νομοσχέδιο. Βασικό αίτημα των κλάδων είναι η απόσυρση του καταστροφικού για τους ίδιους νομοσχεδίου, ενώ απηύθυναν κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας στις 12 μ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, στόχος του νομοσχεδίου «είναι η συρρίκνωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι ήδη μαστίζονται από την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την ενεργειακή κρίση, την πανδημία και το οποίο θα πρέπει να μας βρει όλους ενάντια».

Πρόκειται, όπως ανέφερε, στην πραγματικότητα για φοροεπιδρομή, για ένα εισπρακτικό μέτρο της Κυβέρνησης σε μια περίοδο που τα δημόσια έσοδα αυξάνονται, καθώς η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώνεται, ενώ τόνισε πως είναι παράδοξο να ορίζει μια ελεύθερη οικονομία το ελάχιστο εισόδημα που μπορεί να έχει μια επιχείρηση.

Είναι μάλιστα, όπως τονίστηκε απ΄όλους τους παρευρισκόμενους: “παραπλανητικό το να επιβάλει η κυβέρνηση ανάλογα μέτρα, τη στιγμή που διαθέτει όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά μέσα για τον ακριβή και άμεσο έλεγχο των εσόδων των επιχειρήσεων”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Λάρισας, κ. Αστέριος Νάκας υπογράμμισε πως «μας γυρνά πίσω στις δεκαετίες 80-90 και στην παλιά έννοια του ελεύθερου επαγγελματία, η οποία δεν συνάδει με το σήμερα, ενώ καταδεικνύει την αποτυχία του κράτους τόσο για ουσιαστικό έλεγχο όσο και για σεβασμό και προστασία των πολιτών του, ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα αρχίσει σταδιακά να στοχοποιείται από τις πρακτικές της Κυβέρνησης”.

Ως αντιπρόταση φορείς και σύλλογοι πρότειναν ουσιαστικό διάλογο με την Κυβέρνηση, η οποία οφείλει να λειτουργήσει με γνώμονα τις αληθινές συνθήκες και δυνάμεις ανάπτυξης της χώρας και τη συνεισφορά εκάστου κλάδου στην οικονομία, με σκοπό να καλλιεργήσει αισθήματα φορολογικής ανταποδοτικότητας στους πολίτες, μέσω της ανάπτυξης των δημοσίων συστημάτων και του σεβασμού απέναντι σε αυτούς.

Μέχρι τότε το φορολογικό νομοσχέδιο είναι «casus beli για εμάς», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Γιάννης Λυτροκάπης, δίνοντας το γενικό πρόσταγμα για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης.

Δείτε βίντεο:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω