Ιδιαίτερα λαμπερή ήταν η επίσημη τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Κορασίδων (Κ16), που πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ της Κυριακής στο ανοιχτό Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Βασίλης Πινακάς και άλλοι θεσμικοί φορείς της πόλης οι οποίοι χαιρέτισαν την αθλητική εκδήλωση.

Οι Λαρισαίοι ανταποκρίθηκαν εμφανώς στο ανοιχτό κάλεσμα του Δήμου Λαρισαίων, καθώς πλήθος πολιτών παρευρέθηκε στα εγκαίνια της εκδήλωσης, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους τόσο στην προσπάθεια των νεαρών αθλητριών του πόλο, όσο και στην ιδιαίτερα τιμητική αυτή εκδήλωση για την πόλη.

Σε συνέχεια των εγκαινίων ακολούθησαν χορευτικά από παραδοσιακούς συλλόγους, που κέρδισαν το καθολικό χειροκρότημα του κοινού. Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη ο αγώνας μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος και της Εθνικής Αυστραλίας. Η αυλαία του Πρωταθλήματος θα πέσει στις 27 Αυγούστου.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό αθλητικό γεγονός, το οποίο φιλοξενείται στην πόλη μας για πρώτη φορά. Όλοι οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, το οποίο με τις τελευταίες παρεμβάσεις έχει εξελιχθεί σε αθλητική υποδομή διεθνών προδιαγραφών. Την ευθύνη της διεθνούς αυτής αθλητικής διοργάνωσης έχουν αναλάβει από κοινού η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι Λαρισαίων και Βόλου.

Στο πρωτάθλημα μετέχουν οι εξής εθνικές ομάδες: Ελλάδα, Αυστραλία, Κροατία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Ελβετία, Τουρκία, ΗΠΑ, και Νότιος Αφρική. Όσον αφορά την Εθνική Ελλάδος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Κορασίδων, Γιώργος Τσόκας, έχει καλέσει τις: Κωνσταντοπούλου Ευτυχία, Μπεκρή Αναστασία, Πιοβάν Νίκη, Μπέτα Ελένη, Δρακωτού Δέσποινα, Μαργαρίτη Κασιάννα- Μαρία, Κλαψιανού Ασημίνα, Γαλανοπούλου Θεοφανία, Καραμπέτσου Αριάδνη-Παντελία, Παπαδοπούλου Μαρία-Αλεξάνδρα, Φουράκη Ασπασία, Κανελλοπούλου Ιωάννα και Κοβάτσεβιτς Ευσταθία-Νεφέλη.

Η διοργάνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφενός γιατί συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας του πόλο, αφετέρου, η φιλοξενία μιας διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης στη Λάρισα, συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία καθώς οι αποστολές των εθνικών ομάδων και τα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, διαιτητές κλπ, υπολογίζονται σε περίπου 500 άτομα, χωρίς να συνυπολογίζονται γονείς και συγγενείς των νεαρών αθλητριών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την έναρξη του πρωταθλήματος:

Βίντεο – Φωτογραφίες: Θάνος Παλούκας / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω