Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της Τετάρτης 28ης Φεβρουαρίου, που θα λάβει χώρα στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 11 το πρωί, απηύθυνε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του κ. Μιχάλης Τζιατζιάς «η Κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις «κοροϊδία»… Η κυβέρνηση προκαλεί με τα «ψίχουλα» της εισοδηματικής πολιτικής… Χρήματα υπάρχουν αλλά δυστυχώς όχι για τον εργαζόμενο. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε ενωτικά και δυνατά. Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις.

Ζητούμε: οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς εργαζομένων στο δημόσιο για να αντιμετωπιστεί στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, επαναγορά των δώρων, συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς, κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017, κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας, αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ, αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και επέκταση αυτού, να στελεχωθούν άμεσα όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς, να αναβαθμιστούν οι υποδομές».

«Φτάνει πια με την υποχρηματοδότηση, τις ανεπαρκείς προσλήψεις και την υποστελέχωση του δημοσίου συστήματος υγείας» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Λαρίσης.

Από πλευράς του ο γενικός σύμβουλος στην ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» τόνισε ότι «οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί δραματική μείωση των μισθών τους από τα χρόνια των μνημονίων. Τα χρήματα που δόθηκαν από την Κυβέρνηση δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες των συμπολιτών. Έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε μαζικά και να διεκδικήσουμε μισθούς αξιοπρέπειας. Παράλληλα, ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω