Τη μνήμη των σαράντα εκτελεσθέντων πατριωτών στις 8 Μαρτίου 1944 από τις φασιστικές δυνάμεις κατοχής, τίμησαν σήμερα, το πρωί της Τρίτης, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και σειρά καθιερωμένων τιμητικών εκδηλώσεων, στο Αντιαεροπορικό μνημείο στο Ομορφοχώρι Λάρισας.

Ομιλία για το ιστορικό της ημέρας εκφώνησαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Γαρυφαλλιά Καρυστιανού-Γκολφινοπούλου και εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων, ενώ ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

«Ο τόπος αυτός δεν είναι απλώς ένας τόπος μνήμης, αλλά ένας τόπος ηρωισμού και η 8η Μαρτίου του 1944 είναι μια από τις πολλές ημερομηνίες που Έλληνες συμπατριώτες θυσιάστηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο εναντίον του ναζισμού. Εμείς, οι επόμενες γενιές, οφείλουμε να στεκόμαστε, όχι απλώς με περηφάνια και δέος απέναντι στους συνέλληνες πατριώτες, αλλά κυρίως να ενθυμούμαστε με όρους εθνικής υπερηφάνειας ότι κάθε μέρα θα πρέπει να είναι ένας αγώνα κατάκτησης», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Λάρισας, κ. Μαρία Γαλλιού.

«Είναι σημαντικό αυτή την εποχή, που βλέπουμε ότι στην πολύπαθη Ευρώπη αναβιώνει ο ολοκληρωτισμός, να αναβιώνουν εκδηλώσεις μνήμης, γιατί η χώρα μας μπορεί και παράγει ήρωες. Καλύτερα όμως να υπάρχει σύνεση, φρόνηση, για να μην χρειαστεί να παράκουμε άλλους ήρωες. Αιωνία η μνήμη των ηρώων μας», ανέφερε η κ. Γαρυφαλλιά Καρυστιανού-Γκολφινοπούλου.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω