Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της Λάρισας πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου δεκάδες συνταξιούχοι, μέλη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, καταγγέλλοντας τον “αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει μεγαλύτερη ακρίβεια, φτώχεια, φορολογική αφαίμαξη σε βάρος του λαού”.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και ομιλίες στον λόφο του Φρουρίου. Στην τοποθέτησή της το μέλος του ΔΣ του ΕΚΝΛ κι αντιπροέδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας Μαρίας Καρκάτσα, μεταξύ άλλων, τόνισε πως “είναι ένας προϋπολογισμός που συνεχίζει τις αιματηρές περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες όπως είναι η υγεία, η παιδεία, τον πολιτισμό, την ανεργία κα.

Ειδικά για τους άνεργους προβλέπει 74 εκατομμύρια λιγότερα από τον περσινό αντίστοιχο κονδύλι(900 εκατομμύρια), για τα επιδόματα ανεργίας, «όταν σύμφωνα με στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ, οι απολύσεις που καταγράφηκαν το δεκάμηνο Γενάρη – Οκτώβρη έφτασαν στα 2.357.582.

Είναι δηλαδή ένας προϋπολογισμός που ,όπως και οι προηγούμενοι, είναι πλήρως εναρμονισμένος με τον στόχο για θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων”.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Νικόλας Σελητσιανιώτης / φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω