Στη Λάρισα φιλοξενείται από χθες Πέμπτη το 4ο Ογκολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος, και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο “Imperial” όπου απόψε το βράδυ της Παρασκευής έγινε κι η επίσημη έναρξή του.

“Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξουμε τις σύγχρονες τάσεις της ογκολογίας, τις νέες θεραπευτικές – διαγνωστικές επιλογές και να συζητήσουμε σε θέματα καλύτερης αντιμετώπισης των ασθενών” ανέφερε σε δηλώσεις του τη Πέμπτη στο onlarissa.gr ο κ. Αθανάσιος Κωτσάκης, καθηγητής Παθολογίας & Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

“Μέσα από το συνέδριο πρέπει να αναδειχθεί πως ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που νικιέται. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εγκεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες, όπως και καθηγητές από άλλες ιατρικές σχολές κι ευελπιστούμε να είναι δημιουργικό για να αναδειχθούν γρήγορα οι εξελίξεις στην ογκολογία” συμπληρώνει ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής στη Λάρισα.

Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτισαν: ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και ο πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Β. Πινακάς επισήμανε πως: δεν αρκεί “μόνο η διάγνωση, η θεραπεία και το υψηλής ποιότητας επιστημονικό προσωπικό, αλλά πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη, καθώς ο καρκίνος προλαμβάνεται… Να αποκτήσουμε συνήθειες και συμπεριφορές που θωρακίζουν” ενώ τόνισε την ανάγκη να αναζητάμε βοήθεια σε ό,τι αφορά το σώμα μας.

Στην Ιατρική σχολή και στις μεγάλες νοσηλευτικές μονάδες της Λάρισας αναφέρθηκε ο Απ. Καλογιάννης, στοιχεία που δίνουν προστιθέμενη αξία στην πόλη, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους φορείς του συνεδρίου.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό τη διοργάνωση της Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και θα βρίσκεται στην πόλη έως αύριο Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022.

Τέλος, επισημαίνεται πως το συνέδριο είναι υβριδικό, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Για τη δεύτερη επιλογή γίνεται ζωντανή αναμετάδοση του συνεδρίου μέσω της πλατφόρμας livetime.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω