Στο Ηρώο της Λάρισας συγκεντρώθηκαν σήμερα, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (παραμονή της 28ης Οκτωβρίου) μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι, οδηγοί, φορείς και σύλλογοι της πόλης για να αποδώσουν φόρο τιμής στους ήρωες και πεσόντες του 1940 και να καταθέσουν στεφάνια.

“Η νεολαία να είναι η επόμενη γενιά που θα συνεχίσει τον αγώνα των προγόνων μας με αξίες και ιδανικά” τόνισε σε δηλώσεις της η Αν. Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Βασιλική Ζιάκα, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά, απέδωσε “τιμή και δόξα σε όσους αγωνίστηκαν ένδοξα για την ελευθερία της χώρας μας”.

Για αύριο 28η Οκτωβρίου το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Ώρα 7:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου.

Εωθινό από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

  • Ώρα 08:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας.
  • Ώρα 10:30 Άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Σεβ. κ.κ. Ιερώνυμος.

Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα.Μήλιου Αθηνά Εκπαιδευτικός ΠΕ02 του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας.

  • Ώρα 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.
  • Ώρα 11:30 Παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω