Παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη Λάρισα δάσκαλοι και γονείς, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα των σχολείων.

Οι συγκεντρωμένοι θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να αναδείξουν τα προβλήματα με τα οποία άνοιξαν τα σχολεία την Δευτέρα ασκώντας δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση και κατηγορώντας την πως δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή επάνοδο μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία μετά τις διακοπές των εορτών.

Παράλληλα, εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων δασκάλων και γονέων είχαν συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βάσω Ζιάκα, ενημερώνοντας την για τα αιτήματα που διεκδικούν.

Μεταξύ αυτών των αιτημάτων είναι τα εξής:

· Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις πολυπληθείς τάξεις, να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες .

· Να μειωθεί το ποσοστό 50+1 νοσήσαντες που απαιτείται για το κλείσιμο Τμήματος.

· Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλα τα σχολεία σταθερά ,περιοδικά και στοχευμένα και εκτάκτως όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων.

· Να λειτουργήσουν ειδικές δομές, σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ελέγχονται.

· Να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών άμεσα με προσλήψεις Αναπληρωτών . Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας

· Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να μπορούν να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.

· Να γίνουν προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσοι νόσησαν.

· Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους που νοσούν. ( 10 ημερών)

· Διεύρυνση των ευπαθών ομάδων, κυρίως όταν πρόκειται για σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

· Οι μεταφορές των μαθητών να γίνονται με αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα, προς αποφυγή ή περιορισμό της διασποράς.

· Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση:

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις των εκπροσώπων:

Δημήτρης Παπαποστόλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας»

Θανάσης Φούντας εκπρόσωπος ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Γιάννης Παναγιώτου πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Λάρισας

Γιώργος Καρπέτας πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Ερμίνα Μαγαλιού εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ

Θ.Τσ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω