Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), πολυπολιτισμική δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα, το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία του Φρουρίου της Λάρισας, από το Δανικό συμβούλιο για τους Πρόσφυγες «DRC Greece» και τη συνεργασία του εργαστηρίου πολιτισμού «Δίχως Ωμέγα».

Παιδιά που διαμένουν σε δομές Φιλοξενίας Προσφύγων, σε Δομές Ασυνόδευτων Ανηλίκων και στον Αστικό ιστό ή προέρχονται από την τοπική κοινωνία (Δίχως Ωμέγα, ΣΤΗΡΙΞΗ Κ.Δ.Α.Π.Α.με.Α), εργάστηκαν δημιουργικά με γνώμονα μία κοινή δράση για ένα συλλογικό μήνυμα.

Τα αποτελέσματα αυτών των δράσεων παρουσιάστηκαν μέσω εξωτερικής προβολής (video projection) και ενός κοινωνικού γλυπτού την ημέρα της εκδήλωσης. Επίσης, η εκδήλωση περιελάμβανε δημιουργικό χαιρετισμό, μουσικοκινητική εμψύχωση και συλλογική εικαστική δράση για παιδιά και για ενήλικες και πολύ χορό!

Η Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού γιορτάστηκε στην πράξη, υπογραμμίζοντας έτσι την σημαντικότητα του αγώνα για την προστασία των παιδιών και των δικαιωμάτων τους στο επαρκές επίπεδο διαβίωσης, στην προστασία από κάθε είδους εκμετάλλευση, στην προσωπική ανάπτυξη και στην ελευθερία της έκφρασης, γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα και το μέλλον του κόσμου μας.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση» με την υποστήριξη της UNICEF Greece, του Βιομετασχηματισμού (2Κ Κοινωνική δράση για την Κοινωνική Αλλαγή), του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας και των καταστημάτων “Κλίμαξ” και “Ζυμώσεις Πουρνάρα”.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω