Η ερευνητική ομάδα φοιτητών iGEM Thessaly 2022 εκπροσωπώντας για 4η συνεχόμενη χρονιά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM (international Genetically Engineered Machine) απέσπασε όχι μόνο την πρωτιά στον κλάδο της αλλά και υποψηφιότητες σε πολλά ειδικά βραβεία.

Παρουσιάζοντας το project ‘’Navanthus’’ στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού η iGEM Thessaly 2022 κέρδισε το βραβείο για το Best Environment Project κατακτώντας την 1η θέση ανάμεσα σε όλα τα περιβαλλοντικά projects που διαγωνίστηκαν παγκοσμίως σε αυτή την κατηγορία.

Επιπλέον το project της φετινής ομάδας απέσπασε χρυσό μετάλλιο και παράλληλα ψηφίστηκε μέσα στα 10 καλύτερα του διαγωνισμού. Και οι διακρίσεις δε σταματάνε εδώ. Η ομάδα απέσπασε υποψηφιότητες για την καλύτερη παρουσίαση στην κριτική επιτροπή, για την καλύτερη ιστοσελίδα αλλά και για την άνθρωπο-κεντρική προσέγγιση στην οποία βάσισε το project της επικοινωνώντας με εξειδικευμένους ανθρώπους σε πολλούς τομείς.

Έτσι, λοιπόν, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βράβευσε το πρωί της Τετάρτης στο αμφιθέατρο Ιπποκράτης στη Βιόπολη της Λάρισας την “χρυσή” αυτή ομάδα, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη, της αντιπρυτάνεως Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης κας Ιωάννας Λαλιώτου καθώς και καθηγητών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας και άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις μελών της ομάδας:

Δείτε φωτογραφίες από την βράβευση:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω