Δήλωση Κ. Παπανάτσιου για τα νέα μέτρα ενίσχυσης της Οικονομίας .Η χώρα μας μετρά συνεχώς θύματα από την CoVid 19, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται σ’ ένα από τα πιο παρατεταμένα, αυστηρά και ομολογουμένως αποτυχημένα lockdown. Μετά από ένα χρόνο, η  Οικονομία, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και η Κοινωνία βρίσκονται σε οριακό σημείο. Η κυνική παραδοχή ότι 1 στους 5 περίπου θανάτους, συμβαίνει εκτός ΜΕΘ και η μη επίταξη των ιδιωτών έχουν ενισχύσει το αίσθημα ανασφάλειας όλων μας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι σημερινές Κυβερνητικές ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown, ήταν για άλλη μία φορά μία από τα ίδια. Αναστολές πληρωμών, με μεταφορά δόσεων στο τέλος των προγραμμάτων και αναστολές συμβάσεων εργασίας.

Το «νεότερο» δε μέτρο αφορά την κατ’ αναλογία καταβολή (επί της αποζημίωσης ειδικού σκοπού) του «Δώρου Πάσχα», που επί της ουσίας σημαίνει μείωση!

Επίσης, για άλλη μία φορά καλλιτέχνες και οι χώροι Πολιτισμού «ενισχύονται» με ψίχουλα και υπό προϋποθέσεις, όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει από την ανάγνωση του Προϋπολογισμού τον περασμένο Δεκέμβρη. Σχετικά με τις μειώσεις των μισθωμάτων και τις αποζημιώσεις εκμισθωτών, είχαμε καλωσορίσει τη Νέα Δημοκρατία στη λογική του προγράμματος μας και των άμεσων ενισχύσεων, παρ’ όλα αυτά οι πληρωμές δεν προχωράνε και ο Υπουργός Οικονομικών εδώ και τρεις μήνες, απλά μεταθέτει ημερομηνίες.

Η Νέα Δημοκρατία προχωράει με την ίδια αποτυχημένη συνταγή που βυθίζει την οικονομία σε ύφεση και την κοινωνία σε απόγνωση. Δυστυχώς έχουν απωλέσει κάθε επαφή με την καθημερινότητα των πολιτών.

Περισσότερα Εδω