«Εχω πείσει πολλούς ανθρώπους με λογικά επιχειρήματα να εμβολιαστούν. Εγώ νομίζω ότι πρέπει όλοι οι υγειονομικοί να εμβολιαστούν αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε πως η λειτουργία των Νοσοκομείων δυσχεραίνεται από την απουσία του μικρού έστω ποσοστού των ανεμβολίαστων που βγήκαν σε αναστολή. Η γνώμη μου είναι πως θα μπορούσαν να μην φύγουν αλλά να μετακινηθούν σε θέσεις που θα ήταν χρήσιμοι”.

Ο κ. Γουργουλιάνης μίλησε για τα απαγορευτικά μέτρα που επιβλήθηκαν στα «βαριά» κύματα της πανδημίας αλλά και τον ρόλο των επιστημόνων και της αρμόδιας για τον κορωνοϊό επιτροπής.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού με ψυχραιμία, ενώ καυτηρίασε τον τρόπο παρουσίασης των εξελίξεων από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τον ρόλο των επιστημόνων υπογραμμίζοντας ότι επιστήμονες δεν είναι πολιτικοί. Πρέπει να είναι παρεμβατικοί αλλά ταυτόχρονα και πολύ προσεκτικοί.

«Δώσαμε στον κόσμο για την πανδημία μηνύματα πολλές φορές αντιφατικά και διχαστικά. Και τα αντιφατικά μηνύματα μόνο κακό έκαναν. Η παρέμβαση πρέπει να γίνεται προσεκτικά και να μην παρασύρει τον κόσμο. Είμαστε η μόνη χώρα που γίνεται αυτό το πράγμα στην τηλεόραση καθημερινά».
Υπογράμμισε πως οι σχέσεις πολιτικής και επιστημόνων για την αντιμετώπιση της κρίσης αλληλοεπηρέαζονται.
«Και οι πολιτικοί επηρέαζαν επιστήμονες και τα μέλη των διορισμένων επιτροπών επηρέαζαν τους πολιτικούς. Οι επιστήμονες ήθελαν και θέλουν να είναι μέσα στο ρεύμα», είπε καυστικά.

Με τον ίδιο καυστικό τρόπο σχολίασε και το γεγονός ότι οι πολίτες ενημερώνονται από το διαδίκτυο.
Μίλησε για την ιστορία των εμβολίων που άλλαξαν την ανθρωπότητα και ειδικά τις μελέτες για το MRNA.

«Τα εμβόλια είναι η σημαντικότερη παρέμβαση για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, δεν χωράει καμία αμφιβολία», δήλωσε και τόνισε πως δεν μπορεί το 30% του πληθυσμού άνω των 60 ετών να είναι ανεμβολίαστοι. Να πείσουμε τους συνανθρώπους μας ότι αυτός είναι ο τρόπος για να βγούμε από αυτή την περιπέτεια. Πρέπει να βρούμε τη συναίνεση έστω και τώρα».

Περισσότερα Εδω