Ως έργα «ύψιστης σημασίας» χαρακτήρισε τον νέο δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων αλλά και τη διασύνδεσή του με τον Ε65, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Φαρσάλων και Αντιπρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Μάκη Εσκίογλου.

Ο κ. Κόκκαλης ενημερώθηκε εκτενώς για όλα τα ζητήματα που αφορούν την επαρχία, κυρίως για την πορεία των έργων αποκατάστασης από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Άκουσε με προσοχή τον κ. Εσκίογλου να επιχειρηματολογεί για την ανάγκη κατασκευής του νέου δρόμου, αλλά και για τις αναπτυξιακές προοπτικές που θα δημιουργήσει η διασύνδεση του δρόμου αυτού με τον Ε65.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Εσκίογλου, με τον οποίο διατηρώ μία καλή συνεργασία.

Πιστεύω ακράδαντα πως ο Δήμαρχος λέει τα αυτονόητα, τα επιβεβλημένα, όταν ζητά από την κυβέρνηση να δρομολογηθεί άμεσα η κατασκευή του νέου δρόμου που θα συνδέσει τη Λάρισα με τα Φάρσαλα. Είναι ζήτημα ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής, της μετακίνησης, της ανάπτυξης της επαρχίας. Ειδικά μετά τις πλημμύρες, η ανάγκη αυτή έγινε περισσότερο από ποτέ επιτακτική.

Πρέπει όμως να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι πως η επαρχία Φαρσάλων δεν μπορεί να κάνει βήματα εμπρός εάν δεν είναι οδικά συνδεδεμένη με τους μεγάλους οδικούς άξονες. Έτσι, με δεδομένη την ολοκλήρωση του Ε65, θα είναι κρίμα να μην υπάρξει μέριμνα ώστε τα Φάρσαλα να συνδεθούν με αυτόν.

Και βέβαια ο κ. Εσκίογλου έχει απόλυτο δίκιο να επισημαίνει επίσης ότι τα Φάρσαλα μπορούν να αποτελέσουν έναν ενδιάμεσο σταθμό, στην αναγκαία

διασύνδεση του Ε65 τόσο με το λιμάνι του Βόλου, όσο και με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Τι λογική εξάλλου έχει η κατασκευή ενός νέου δρόμου όταν αυτός δεν συνδέεται με βασικές υποδομές κι εν προκειμένω με το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Θεσσαλίας; Για όλα τα παραπάνω δεσμεύομαι να φέρω συνολικά το ζήτημα σύντομα στη βουλή» κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω