Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το ΚΜΟΠ παρουσίασε τη διαδικτυακή εκπαίδευση με τίτλο «LINK – Διαχείριση Σχολικού Εκφοβισμού: Αποτελεσματικές Δεξιότητες Για Εκπαιδευτικούς», ενισχύοντας τις δράσεις του που στοχεύουν στην προστασία κάθε παιδιού από τον εκφοβισμό και τη βία κάθε μορφής.

Μέσα από την πρωτοβουλία του Live Without Bullying, και σε συνεργασία με την COFACE Families Europe, το ΚΜΟΠ ανέπτυξε ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού και της βίας μεταξύ ανηλίκων, φαινομένων που δυστυχώς βρίσκονται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.

Το βασικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τη νέα αυτή εκπαίδευση από άλλες με αντίστοιχη θεματική είναι ότι παρουσιάζονται πολύ αναλυτικά διεθνώς αναγνωρισμένες ανθρωποκεντρικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου, στην εφαρμογή των οποίων οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν διαδραστικά μέσω προσομοίωσης και διακλαδωμένων σεναρίων.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν μόνοι τους τα συνηθέστερα εμπόδια επικοινωνίας που υπάρχουν μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, να κατανοήσουν τα αίτια που ωθούν τα παιδιά να υιοθετούν αρνητικές συμπεριφορές και ως εκ τούτου να μπορούν οι ίδιοι να προσαρμόζουν και τη δική τους συμπεριφορά με ενσυναίσθηση και ευελιξία ανάλογα με την περίσταση.

Η εκπαίδευση είναι χρήσιμη για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές ψυχολογίας, παιδαγωγικών και κοινωνικών επιστημών, καθώς και για όλους τους επαγγελματίες που χρειάζονται βασικές, αλλά και εξειδικευμένες γνώσεις για την πρόληψη και τη διαχείριση του σχολικού εκφοβισμού.

Η διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος είναι 3 ώρες και οι συμμετέχοντες μπορούν, μετά την ολοκλήρωσή του, να λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το KMOP Education Hub και την COFACE Families Europe.

Μπορείτε να παρακολουθησετε online την εκπαίδευση εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω