Γιάννης Αποστολίδης

 

 

 

 

Κλιμάκιο της ΝΙΚΗΣ στους πληγέντες στους Νομούς Μαγνησίας & Λαρίσης

 

 

Το περασμένο Σάββατο 9/9/2023 κλιμάκιο Βουλευτών της ΝΙΚΗΣ, αποτελούμενο από τους Βουλευτές Λαρίσης Ρούντα Γεώργιο και Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Βορύλλα Ανδρέα επισκέφθηκαν τους πληγέντας από τις πλημμύρες Νομούς Λαρίσης και Μαγνησίας. Συναντηθήκανε στο Δημαρχείο του Βόλου στις 12.00 μ με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο  συντονισμού της ανθρωπιστικής βοήθειας και παρέδωσαν  21 παλέτες εμφιαλωμένο νερό προκειμένου να διαμοιραστεί στους υποφέροντες πολίτες του Βόλου. Ακολούθως επισκέφθηκαν αντιπροσωπευτικά σημεία που παρατηρήθηκαν μεγάλες ζημιές , τόσο εντός όσο και περιφερειακά της πόλης (Αγριά, Καλά Νερά).

Επόμενος σταθμός τους ήτανε η Λάρισα όπου βρισκότανε ήδη και ο Πρόεδρος Δημήτρης Νατσιός. Μαζί με τον Βουλευτή Λάρισας Γεώργιο Ρούντα και τον Βουλευτή Αθηνών Βορύλλα Ανδρέα επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές συνομιλώντας με τους κατοίκους των περιοχών, καταγράφοντας τα αιτήματά τους.

Οι εκπρόσωποι της ΝΙΚΗΣ συγχάρηκαν  τους διασώστες και τις εθελοντικές ομάδες, οι οποίοι είχαν έρθει από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να συνδράμουν στους πλημμυροπαθείς αδερφούς μας. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η περιοχή του Αγίου Θωμά της Λάρισας, όπου εθελοντικές ομάδες διασωστών επιχειρούσαν με ειδικές βάρκες απεγκλωβισμού των κατοίκων από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ συντετριμμένος από το μέγεθος της καταστροφής προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Άναυδος ο λαός μας, προτού ακόμη συνέλθει από τις καταστροφικές πυρκαγιές, που αποτέφρωσαν τα δάση και το βιός χιλιάδων συμπολιτών μας, βιώνει τώρα μια άλλη φρίκη, η οποία κατατρώει την καρδιά της Ελλάδας, την Θεσσαλία, τον σιτοβολώνα της πατρίδας, τον ιδρώτα των αξιοπρεπών κατοίκων της, τα σπίτια τους, την ζωή και την ψυχή τους ολάκερη. Δόξα τω Θεώ όμως, σε τόσο κρίσιμες ώρες αφυπνίζεται το κοσμοξάκουστο φιλότιμο του λαού και αναδεικνύεται το “εμείς”.

Ταυτόχρονα ένα δεύτερο κλιμάκιο, αποτελούμενο από τους βουλευτές Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Βρεττό Νικόλαο και Επικρατείας Αποστολάκη Γεώργιο περιόδευσαν τους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσης. Η απόγνωση και η οργή για τους υπευθύνους ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των συμπολιτών μας.

ΔΕΝ είναι καιρός για φιέστες. Εισακούσθηκαν οι καταγγελίες για τις παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού και αυτές μεταφράσθησαν σε επίκαιρες «καυτές» ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου. Επίσης παραδόθηκε και στον Νομό Καρδίτσης ανθρωπιστική βοήθεια σε εμφιαλωμένα νερά.

Η ΝΙΚΗ άμεσα κινητοποίησε τις κατά τόπους κοινότητές της για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης , τα οποία και θα αποσταλούν το συντομότερο δυνατόν στους έχοντες ανάγκη. Το ρωμαίικο φιλότιμο και πάλι βρέθηκε στο προσκήνιο.

Περισσότερα Εδω