«Χαίρομαι διότι τρία χρόνια μετά την τελευταία Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα μας δίνεται η δυνατότητα φέτος, δια ζώσης, να γιορτάσουμε. Αυτή η πραγματικά μεγάλη συμμετοχή μας δείχνει πόσο μας είχαν λείψει αυτές οι εκδηλώσεις». Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ξεκίνησε τον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην επίσημη τελετή έναρξης της 15ης γιορτής Χαλβά στα Φάρσαλα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αντιλαμβανόμενος τη σπουδαιότητα της γιορτής για όσους διαμένουν ή έλκουν καταγωγή από τα Φάρσαλα και τα χωριά της επαρχίας, σημείωσε ότι «παρότι αυτά τα τρία χρόνια τα είδαμε σχεδόν όλα, πανδημίες, φυσικές καταστροφές, Ιανό, υβριδικές επιθέσεις, πόλεμο, είμαστε εδώ, είμαστε ακόμα όρθιοι και νομίζω ότι αυτές οι εκδηλώσεις αποπνέουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ότι παρά τις δυσκολίες, παρά τα εμπόδια, αυτός ο τόπος προχωράει μπροστά. Ας το κρατήσουμε αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας.

Αυτό που είχα πει, την τελευταία φορά που μου δώσατε τη δυνατότητα από αυτό το βήμα να απευθύνω χαιρετισμό, είναι ότι έχουμε στην περιοχή μας ένα μοναδικό, ένα εξαιρετικό προϊόν, τον χαλβά Φαρσάλων και ότι είναι αναγκαία η προώθηση του και η πιστοποίηση της ταυτότητάς του. Χαίρομαι, λοιπόν, γιατί όπως μου είπε ο δήμαρχος Μάκης Εσκίογλου έχει ήδη συγκροτηθεί ομάδα εργασίας σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα, το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, προκειμένου να προχωρήσει στην πιστοποίηση της ταυτότητας του ξεχωριστού αυτού προϊόντος.

“Προίκα” το Φράγμα στη Σκοπιά

Κλειδί για να υπάρχει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα του τόπου μας είναι η ταυτότητα,  η πιστοποίησή τους. Και σε μία κατεξοχήν αγροτική περιφέρεια όπως είναι η επαρχία Φαρσάλων, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το νερό είναι πηγή ζωής. Και χαίρομαι ιδιαίτερα αγαπητέ δήμαρχε, γιατί μετά τη συνάντησή μου την 1η Φεβρουαρίου του 2021 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μία πολύωρη συνάντηση για την οποία εν καιρώ θα γράψω, ως “προίκα” για τα Φάρσαλα προέκυψε το φράγμα στη Σκοπιά Φαρσάλων. Εκείνη την ημέρα κλήθηκε ο τότε γενικός γραμματέας, νυν υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, και έλαβε την εντολή να κινήσει όλες τις διαδικασίες για να δρομολογηθεί το έργο αυτό. Έργο ζωής, όραμα δεκαετιών, όραμα γενεών για την επαρχία των Φαρσάλων, που θα λύσει όχι μόνο το πρόβλημα της ύδρευσης της πόλης των Φαρσάλων και πολλών χωριών του δήμου, αλλά θα αρδεύσει πάνω από 100.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, δίνοντας πραγματικά μία νέα αναπτυξιακή ώθηση στην επαρχία. Επίσης, χαίρομαι γιατί η Περιφέρεια έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να χαρακτηριστεί το έργο εθνικών διαστάσεων και ήδη προχωράει.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, στην Ελλάδα, έλεγε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν αρκεί να κουρδίζει κανείς το ρολόι, πρέπει ενίοτε να σπρώχνει και με το δάχτυλο τους δείκτες του ρολογιού. Παρακολουθώ στενά την υλοποίηση αυτού του έργου. Πριν λίγο επικοινώνησα με τον υφυπουργό υποδομών, τον Γιώργο Καραγιάννη και με ενημέρωσε ότι έχει προχωρήσει η πρόσκληση ενδιαφέροντος. Αναμένεται τώρα από τις κοινοπραξίες που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν το έργο να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Όσες εγκριθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις, θα προχωρήσουν στο δεύτερο στάδιο κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών. Ένα έργο πνοής με συνεργασία του δήμου της περιφέρειας και της κεντρικής κυβέρνησης, επιτέλους υλοποιείται για την επαρχία των Φαρσάλων.

Συγχαρητήρια στους χαλβαδοποιούς των Φαρσάλων και στον δήμο μας, γιατί έδωσε τη δυνατότητα μετά από τρία χρόνια να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη γιορτή. Αγαπητέ δήμαρχε, εύχομαι του χρόνου να την πραγματοποιήσουμε σε μία νέα πλατεία, όπως έχεις δεσμευθεί ότι θα κάνεις στον δήμο Φαρσάλων. Και πάλι συγχαρητήρια! Καλή διασκέδαση σε όλες και σε όλους».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε τα περίπτερα χαλβαδοποιών και παραγωγών τοπικών προϊόντων των Φαρσάλων και τους ευχήθηκε καλές δουλειές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω