Την ουσιαστική οικονομική στήριξή τους και την αναστολή των υποχρεώσεών τους ζητούν οι αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί και επαγγελματίες του Βόλου, οι οποίοι σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Εφορία.

Οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες και επαγγελματίες παρέδωσαν στον Διευθυντή της Εφορίας υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα διεκδικούν:

Να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα 800 € για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της πανδημίας. Χορήγηση σταθερού επιδόματος ανεργίας για τους μισθωτούς με ΔΠΥ και αυτοαπασχολούμενους.

  • Απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ (στην περίπτωση των μισθωτών απ’ την καταβολή των εισφορών του εργαζόμενου) για όλο το 2021, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Αφορολόγητο όριο ύψους 12.000€, προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί, ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2020. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2020 και 2021, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.
    Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων (για το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους), δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για το 2020 και 2021. Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες. Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τα λαϊκά νοικοκυριά.
    Ειδικά για τους μισθωτούς μηχανικούς του ιδιωτικού τομέα, τους συναδέλφους μηχανικούς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) και τους συνταξιούχους:
    Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να κηρυχτούν άκυρες οι απολύσεις και κάθε βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις, τα ωράρια, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις (όπως η μονιμοποίηση υποχρεωτικής τηλεργασίας, η εκ περιτροπής εργασία κ.λπ.). Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.
  • Άρση της ομηρίας χιλιάδων συνταξιούχων, που έχουν καταθέσει και λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη πτωχοκομείου όσο και εκείνων που πληρούν τα κριτήρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Περισσότερα Εδω