Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της Τετάρτης, στην περιοχή της οδού Καλλιθέας, στο ποτάμι, πραγματοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο των λαϊκών αγορών νομού Λάρισας, Δημήτρη Πούρικα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εμπόρους, τους επαγγελματίες πωλητές, τους παραγωγούς και τους καταναλωτές, αναφορικά με την κίνηση που παρουσιάζεται στις λαϊκές αγορές της πόλης, τις τιμές λιανικής πώλησης των προϊόντων αλλά και τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά και όχι μόνο, προϊόντα, τα οποία πωλούνται στους πάγκους και αγοράζονται από τους καταναλωτές.

Επιπλέον, άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των παραγωγών και των καταναλωτών, αναφορικά με το κύμα ακρίβειας ως απόρροια της εισαγόμενης παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και των διεθνών οικονομικών δυσχερειών, η οποία έχει επηρεάσει την αγοραστική δύναμη των πολιτών αλλά κυρίως, έχει αυξήσει το κόστος παραγωγής των προϊόντων, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και κάποιες από τις τιμές διάθεσής των προϊόντων.

Όπως σημείωσε, μετά την επίσκεψή του στη λαϊκή ο Χρήστος Καπετάνος, παρά τις αρνητικές διεθνείς οικονομικές συγκυρίες, οι τιμές των προϊόντων που πωλούνται στους πάγκους των λαϊκών είναι συγκρατημένες, συγκριτικά με την περσινή περίοδο, σε σημείο που δεν επηρεάζεται δραματικά η αγοραστική κίνηση. Αυτό οφείλεται, όπως πρόσθεσε, κυρίως στο ένστικτο των παραγωγών, οι οποίοι «ακούνε» τον λαρισαίο καταναλωτή.

«Διασχίσαμε τη λαϊκή αγορά της Τετάρτης και συνομιλήσαμε με τους δεκάδες παραγωγούς και πωλητές αλλά κατά κύριο λόγο και με τους πολίτες που προσήλθαν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα πωλούνται στους πάγκους των λαϊκών στο νομό Λάρισας αλλά το ευτυχές συμπέρασμα είναι ότι παρά την ενεργειακή κρίση η οποία έχει συμπαρασύρει στο πέρασμά της τις τιμές όλων των καταναλωτικών προϊόντων, χάρη στη φιλοτιμία και το μεράκι των παραγωγών – πωλητών, οι τιμές είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τις περσινές , προσπαθώντας να ικανοποιούν τους Λαρισαίους πολίτες αλλά ταυτόχρονα να αντεπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος παραγωγής, εξασφαλίζοντας ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο για τους ίδιους. Από την πλευρά μου, να είναι βέβαιοι ότι έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μου και ότι όλες οι ανησυχίες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διαβιβάζονται πάραυτα στα κέντα λήψης αποφάσεων, προκειμένου να τύχουν, ει δυνατόν, επίλυσης.» δήλωσε σχετικά ο κ. Καπετάνος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω