Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συζήτηση του πρώην Προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π Λάρισας, Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Καπετάνου με κατοίκους του Ευαγγελισμού Ελασσόνας, σε καφενείο της κοινότητας.

Όπως ανέφερε ο Λαρισαίος πολιτικός στο ξεκίνημα της ομιλίας του, τέτοιες εκδηλώσεις αποτυπώνουν ξεκάθαρα την κατάσταση που επικρατεί σε περιοχές της υπαίθρου, σε όλα τα χωριά και οικισμούς του νομού μας, καθώς οι πολίτες επιζητούν τον διάλογο και την ειλικρινή ενημέρωση, για το παρόν και το μέλλον του χωριού τους.

Ο Χρήστος Καπετάνος άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των παρισταμένων στο κατάμεστο καφενείο και είχε μαζί τους μία γόνιμη συζήτηση αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των κατοίκων του Ευαγγελισμού δραστηριοποιείται στη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, επίκεντρο της κουβέντας ήταν οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες και στις ζωοτροφές, η μειωμένη διάθεση των αγροτικών προϊόντων  κατά τη φετινή χρονιά, συνεπεία της οικονομικής δυσχέρειας που έχει επιφέρει η ενεργειακή κρίση. Συνάμα, συζητήθηκε εκτενώς και η βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας στον Ευαγγελισμό σε έργα υποδομής, αλλά και η υλοποίηση παρεμβάσεων προς όφελος των πολιτών. Τέλος, κοινός τόπος όλων στη συζήτηση ήταν η ανάγκη να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους νέους, προκειμένου να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στο χωριό, προς αποφυγή μελλοντικής ερήμωσής του, ενώ έμφαση δόθηκε και στα προβλήματα των ηλικιωμένων κατοίκων του χωριού, όπως ζητήματα προσβασιμότητας στις δομές  πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και τρόποι αντιμετώπισής τους.

Με το πέρας της επίσκεψής του στον Ευαγγελισμό, ο Χρήστος Καπετάνος προέβη στην ακόλουθη σχετική δήλωση: «Θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη μου ικανοποίηση για  την παραγωγική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ εμού και πλήθους κατοίκων από τον Ευαγγελισμό. Χρέος μας αποτελεί η συνεχής επαφή και επικοινωνία με τους ανθρώπους της υπαίθρου, ώστε τα προβλήματα τους να επικοινωνούνται άμεσα και να διαβιβάζονται στο κεντρικό κράτος, τουλάχιστον για να μη γιγαντώνονται και ει δυνατόν να επιλύονται. Όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά οφείλουμε να μάθουμε πρώτα να ακούμε, ώστε να υπηρετούμε αποτελεσματικά το «εμείς», με συνεχή και αγαστή συνεργασία με τους πολίτες, χτίζοντας μαζί τους σχέσεις που βασίζονται στην ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη. Ευχαριστώ τους κατοίκους του Ευαγγελισμού για τη φιλοξενία και την ξεχωριστή υποδοχή τους.».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω