Με Θέατρο, Μουσική και Κινηματογραφικές Προβολές η Άνοιξη του 2024, στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Νέας Ιωνίας, το «Αχίλλειον» και την Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου.

Με καλλιτεχνικές προτάσεις που αφορούν στο χώρο των παραστατικών τεχνών και των κινηματογραφικών προβολών, υποδέχεται την Άνοιξη του 2024ο Δήμος Βόλου. Στους χώρους των πλήρως λειτουργικών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες χώρων του Δημοτικού Θεάτρου Νέας Ιωνίας, του «Αχίλλειον» και της υπέροχης αίθουσας συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, θα πραγματοποιηθούν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, καθώς και κινηματογραφικές προβολές για όλες τις ηλικίες. Παράλληλα οι συγκεκριμένοι χώροι φιλοξενούν καθημερινά τις πολιτιστικές δραστηριότητες τοπικών Συλλόγων, φορέων και καλλιτεχνικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας και παρουσιάζουν στο κοινό τη δουλειά τους.

Οι καλλιτεχνικές δράσεις που ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για την Άνοιξη του 2024, αφορούν στις παρακάτω παραστάσεις, συναυλίες και προβολές:

ΘΕΑΤΡΟ

4 Μαρτίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας – Πολιτιστικό Κέντρο.

ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ του Νηλ Σάιμον, βασισμένο στα διηγήματα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ, Διασκευή: Ελένη Ράντου, Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης. Στον ρόλο του Τσέχωφ, ο Τάσος Χαλκιάς

31 Μαρτίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας – Πολιτιστικό Κέντρο.

«Η Τουρκομερίτισσα»

(βασισμένη στη ζωή της Μαρίκας Νίνου) σε κείμενο – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο

Η sold out παράσταση «Η Τουρκομερίτισσα» (βασισμένη στη ζωή της Μαρίκας Νίνου), σε κείμενο – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Νέας Ιωνίας  την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 21.00 

  • Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Επικοινωνία / Προώθηση παράστασης / Oργάνωση περιοδείας : Νταίζη Λεμπέση / Email [email protected] / τηλέφωνο 6908502631

6 Απριλίου 2024, Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας – Πολιτιστικό Κέντρο.

ΣΚΗΝEΣ ΑΠOEΝΑ ΓAΜΟ, του Ίνγκµαρ Μπέργκµαν, Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου, Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη 

Το συγκλονιστικό αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Καλωσόρισμα της Άνοιξης με καλλιτεχνικές προτάσεις από τον Δήμο Βόλου

«ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΜΟ»σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη

με τους Νίκο Ψαρρά και Μαρίνα Ασλάνογλου, μετά την επιτυχημένη πορεία του στο Σύγχρονο Θέατρο και μετά την ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό στη Σκηνή Ωμέγα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, πρόκειται να παρουσιαστεί σε επιλεγμένα Φεστιβάλ και πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Παραγωγή: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ– ΟΜΑΔΑ ΝΑΜΑ

 21 Απριλίου 2024, «Αχίλλειον».

ΦΑΙΔΡΑΣ ΑΤΟΠΟΣ της Δήμητρας Μήττα σε σκηνοθεσία Αντώνη Καραγιάννη, Φαίδρα: Ηρώ Μουκίου

Καλωσόρισμα της Άνοιξης με καλλιτεχνικές προτάσεις από τον Δήμο Βόλου

Πρωτότυπη μουσική με αρχαία επτάχορδη λύραεπί σκηνής:Νίκος Ξανθούλης

Το έργο «Φαίδρας Άτοπος» της Δήμητρας Μήττα, με την Ηρώ Μουκίου,μετά την θριαμβευτική υποδοχή του κοινού στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδας και στην Αθήνα με την σύμπραξη του Νίκου Ξανθούλη με μελωδίες αρχαίας επτάχορδης λύρας επί σκηνής, ξεκινάει την περιοδεία του σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και έρχεται στον Βόλο στο «Αχίλλειον» στις 21/4/2024, και ώρα 20:30για μία παράσταση.

Καλωσόρισμα της Άνοιξης με καλλιτεχνικές προτάσεις από τον Δήμο Βόλου

12 Μαϊου 2024, Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας – Πολιτιστικό Κέντρο

Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ του Μηνά Βιντιάδη, σε Σκηνοθεσία: Βάνας Πεφάνη, με την Πέμη Ζούνη

Η παράσταση Ο Αδελφός μου ο Αμαντέους πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Καλωσόρισμα της Άνοιξης με καλλιτεχνικές προτάσεις από τον Δήμο Βόλου

ΠΡΟΒΟΛΕΣ5,6,7 και 27,28,29 Μαρτίου 2024, «Αχίλλειον»

Θα πραγματοποιηθούν προβολές των κινηματογραφικών ταινιών «ΦΟΝΙΣΣΑ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και «Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις» για σχολεία της πόλης (η ταινία επιλέγεται από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων). Έχουν επιλεγεί προς προβολή οι παρακάτω ταινίες:

ΦΟΝΙΣΣΑ του Α. Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Εύας Νάθενα.

Ηθοποιοί: Όλγα Δαμάνη, Στάθης Σταμουλακάτος, ΚαρυοφυλλιάΚαραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Έλενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Δημήτρης Ήμελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης Οικονόμου, Βερόνικα Δαβάκη, Νίκη Παπανδρέου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, Γιάννης Τσορτέκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη
Διάρκεια: 97 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023
Χώρα παραγωγής: ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ, ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ; (Παιδική γαλλική ταινία μεταγλωτισμένη)

Το γέλιο είναι πηγή ζωής για μικρούς και μεγάλους

Διάρκεια: 84 λεπτά

Μια απίστευτη περιπέτεια ξεκινάει!!!!

Ο πιο αξιαγάπητος …….άτακτος ,για πρώτη φορά ολοζώντανος στην μεγάλη οθόνη, όπου θα γελάσουν τα παιδιά κάθε ηλικίας, με γκάφες όπως είναι οι θεαματικές τούμπες και οι ζαβολιές.

Το ατίθασο πιτσιρίκι, ο Τοτό(ς), είναι η εγγύηση της διασκέδασης για τους συμμαθητές του, της απόγνωσης για τη δασκάλα του και τους γονείς του: είναι το αγοράκι που θα κρύψει τα παπούτσια του μπαμπά του όταν εκείνος πρέπει να πάει στο γραφείο, θα τραβήξει ένα φρούτο από το καφάσι, προκαλώντας μαζική πτώση, των φρούτων και του μανάβη, θα τρελάνει τη δασκάλα του επαναλαμβάνοντας τις φράσεις της. Αλλά ο Τοτός δεν φταίει για όλα. Οταν σε μια παρουσίαση της δουλειάς του πατέρα του προκληθεί μια επική καταστροφή κι όλοι στρέψουν το βλέμμα σ’ εκείνον, ο Τοτός, ξέροντας ότι για μια φορά δεν φέρει την ευθύνη, θ’ αναλάβει, παρέα με τους συμμαθητές του, ν’ ανακαλύψει τον πραγματικό ένοχο. Ο πρωταγωνιστής, ΓκαβρίλΝταρτεβέλ, ενσαρκώνει άξια το τρομερό αγοράκι.

Στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών του CINEDOC, πραγματοποιήθηκαν ήδη προβολές των «Το Τέλειο Γεύμα» του Αλέξανδρου Μερκούρη – Κινηματοθέατρο – Αχίλλειον, «Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης»  της Βάλερυ Κοντάκου- Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, «Who Iam Not»  της Tünde Skovrán και στις 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας “Το Γελαστό Παιδί” (The Laughing Boy), του Alan Gilsenan (91′ – 2022 – Ιρλανδία) για το κοινό &  29/2 και 5/3 για τα σχολεία.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Στην αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, στις 27 Μαρτίου 2024, θα πραγματοποιηθεί Συναυλία – Αφιέρωμα στην «Ημέρα Θεάτρου» με τις Σύλβια Τσιμπανάκου και Αννίτα Λεφάκη.

Κατά τη διάρκεια των εαρινών μηνών, από το Τμήμα Μουσικής θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Ωδείου «Μουσικές Κυριακές», ημέρες ανοιχτών εργαστηρίων μουσικής (open courses) με αντικείμενα όπως ο κινηματογράφος, η κλασική κιθάρα, το λυρικό τραγούδι, η μουσική δωματίου κ.α.

Κατά τη διάρκεια των open courses οι συναυλίες και λοιπές δράσεις, θα πραγματοποιούνται με ανοιχτά παράθυρα για να γεμίσει μελωδίες ο πεζόδρομος της οδού Μεταμορφώσεως και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις μίας μουσικής ανοιξιάτικης γιορτής.

Εντός του Απριλίου του 2024, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου, θα ξεκινήσει κύκλος μουσικών δράσεων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας με επισκέψεις της σε Σχολεία της πόλης στο πλαίσιο μουσικού εκπαιδευτικού προγράμματος καθώς και συναυλίες επετειακές για τα 100 χρόνια της Ορχήστρας, ενώ θα αξιοποιηθεί και ο εξωτερικός χώρος των εγκαταστάσεων της Φιλαρμονικής στην περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου για τη διεξαγωγή μουσικών και λοιπών εκδηλώσεων.

Αποκριά 2024

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της Αποκριάς 2024, την Κυριακή 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στους πεζόδρομους Ερμού και Κουμουνδούρου, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αποκριάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους, ενώ την Καθαρή Δευτέρα (18 Μαρτίου 2024), στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου – παραλία, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο παραδοσιακό γλέντι με μουσική και σαρακοστιανά εδέσματα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω