Με ένα καινούριο αναπηρικό αμαξίδιο που παραδόθηκε ήδη σε κάτοικο του Συκουρίου, από το Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, επισφραγίστηκε η προσπάθεια φορέων και πολιτών της περιοχής του Δήμου Τεμπών που συγκέντρωναν καθημερινά πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού, χυμών, αναψυκτικών κ.λ.π. και τα εναπόθεταν στις “καρδιές συλλογής καπακιών” που έχει κατασκευάσει ο Δήμος σε κεντρικούς χώρους Κοινοτήτων του Δήμου.

Η προσπάθεια ήταν χρονοβόρα, καθώς για να αγοραστεί ένα συνηθισμένο αναπηρικό αμαξίδιο απαιτούνται καπάκια βάρους πλέον του ενός τόνου, όμως η υπομονή και η επιμονή όλων, όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια επιβραβεύτηκε.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τεμπών αναφέρει: “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις εκατοντάδες πολιτών, μαθητών και άλλων φορέων για τη συνδρομή τους, οι οποίοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Δήμου Τεμπών και ενέταξαν τη συλλογή καπακιών στην καθημερινότητά τους.

Από το 2021 ο Δήμος Τεμπών ξεκίνησε τη δυναμική του συμμετοχή στη δράση συγκέντρωσης καπακιών στις “καρδιές συλλογής καπακιών” για τη συμπαράσταση σε συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, γάλα, χυμούς, κρασί, λάδι, απορρυπαντικά και από οποιοδήποτε άλλο προϊόν.

Πρόκειται για μία κίνηση με διπλό όφελος, καθώς αφενός, γινόμαστε αρωγοί στην προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που τα χρειάζονται και αφετέρου, αναδεικνύουμε στην πράξη τη σημασία της Ανακύκλωσης, με σκοπό να προστατέψουμε το Περιβάλλον μας.
Σας περιμένουμε όλους, να “μετατρέψουμε” τα πλαστικά καπάκια σε Ανθρωπιά και έμπρακτη βοήθεια για τον συνάνθρωπο. Όλοι μαζί μπορούμε!”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω