Συνέντευξη στο ASTRATV και την δημοσιογράφο Βάσω Σαμακοβλή, παραχώρησε ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Στην ατζέντα των θεμάτων, που συζητήθηκαν, κυριάρχησε το θέμα της ανάγκης ενίσχυσης των αγροτών και ειδικότερα του ν. Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ερωτηθείς για τη διαβούλευση και σχετικά με το master plan της ολλανδικής εταιρείας μελετών για την πληγωμένη Θεσσαλία και την εξέλιξη των σχετικών έργων, απάντησε ότι έχουν γίνει συναντήσεις μεταξύ του Πρωθυπουργού και εκπροσώπου των αγροτών και σημείωσε ότι σε πρώτο πλάνο βρίσκονται τα μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών. «Σας θυμίζω ότι έχει ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος. Οι αγρότες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, έχοντας αυξημένα έξοδα και μηδενικά έσοδα. Είτε επειδή δεν είχαν καθόλου σοδειά, είτε επειδή η σοδειά τους καταστράφηκε μέσα στις αποθήκες τους. Παράλληλα, δεν έχουν πληρωθεί ακόμα τη συνδεδεμένη ενίσχυση για το βαμβάκι και τα λοιπά προϊόντα, ενώ τα οικολογικά σχήματα θα πληρωθούν τον Ιούνιο. Επομένως ευλόγως ζητούν τρίμηνη παράταση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ κι ελπίζω βάσιμα ότι αυτή θα δοθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.

Και συνέχισε: «Συναντήθηκα προσωπικά με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζο και αιτήθηκα τρίμηνη παράταση στην καταβολή των ασφαλίστρων του 2023, τουλάχιστον για τους παραγωγούς του ν. Λάρισας, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας. Είχε προηγηθεί συνάντησή μου και με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Πετραλιά, για το εν λόγω θέμα».

Ο κ. Κέλλας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν παραγωγοί, επιχειρήσεις και νοικοκυριά μετά την πρωτοφανή θεομηνία, που έπληξε την Θεσσαλία, τόνισε: «Έχει δίκιο ο κόσμος να αγωνιά και να διαμαρτύρεται. Είμαστε στο πλευρό του και προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα. Πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη: δεν έχουν λάβει ακόμα όλοι την πρώτη αρωγή και η δεύτερη καθυστερεί μέχρι να γίνει ο έλεγχος των φακέλων. Όμως, έχουν αρχίσει να επιταχύνονται οι

ρυθμοί. Σήμερα και αύριο γίνονται πληρωμές από τον ΕΛΓΑ, ύψους περίπου 11, 5 εκατομμυρίων ευρώ για το νομό Λάρισας. Ταυτόχρονα, γίνονται προσπάθειες να καταβληθούν το επόμενο διάστημα οι συνδεδεμένες ενισχύσεις και θα ακολουθήσουν και όλες οι υπόλοιπες πληρωμές».

Προσέθεσε, δε, ότι αισιοδοξεί ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ καλύτεροι, τόσο για τους αγρότες, όσο και για όλο τον πληθυσμό της Θεσσαλίας, καθώς με το θέμα της Θεσσαλίας ασχολείται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για τον οποίο η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας συνιστά «προσωπικό στοίχημα».

Στη συνέχεια, η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τα Τέμπη και τις κινήσεις των Προέδρων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με αυτό το ζήτημα, με τον κ. Κέλλα να επισημαίνει:

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος, όποιος θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για πράξη ή παράλειψη από πολιτικά πρόσωπα, έχει τη δυνατότητα να συντάξει κατηγορητήριο, το οποίο θα περιέχει και πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και, αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να το φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει από κανέναν».

Τέλος, ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε: «Το γεγονός που συνέβη στα Τέμπη είναι μια ανείπωτη τραγωδία, η οποία θα μείνει στα χρονικά και ας ελπίσουμε ότι ποτέ δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Κανένας εξ΄όλων ημών δεν μπορεί να μπει στον πόνο και τη θλίψη των γονιών που χάσανε τα παιδιά τους, αλλά και των συγγενών όλων των θυμάτων. Η προσπάθεια, όμως, που καταβάλλεται από ορισμένες παρατάξεις για πολιτική εκμετάλλευση του γεγονότος, ξεπερνά κάθε όριο και είναι ντροπή! Η δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση με ταχείς ρυθμούς. Θέλουμε όλοι να λάμψει η αλήθεια, δεν έχουμε να κρύψουμε ή να συγκαλύψουμε κάτι. Είναι ντροπή αυτά τα οποία λέγονται. Η απάντηση, εξάλλου, του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ήταν σαφέστατη».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω