Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), ο Δήμος Λαρισαίων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) διοργανώνουν την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Unicef, την Ποδηλατάδα #8 “Κάνω πετάλι στα δικαιώματα μου”.

Στο προαύλιο χώρο του 10ου Γυμνασίου Λάρισας και ώρα 10.00 οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης θα ενημερωθούν για τα δικαιώματα των παιδιών από την κ. Δημητρίου Ελένη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φ.Α. και παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου και στη συνέχεια θα μετέχουν στην ποδηλατάδα με τα ποδήλατα τους. Όσοι μαθητές δεν διαθέτουν ποδήλατο θα ζωγραφίσουν για τα δικαιώματα των παιδιών με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και θέμα: «Κάνω πετάλι στη ζωή- Κάνω πετάλι στα δικαιώματα μου!». Οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου έχουν αποδείξει ότι επιλέγουν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους.

Η διαδρομή της ποδηλατάδας θα είναι: 10ο Γυμνάσιο, Εμμανουήλ Πανσελήνου, Μιχαήλ Γρηγοριάδη, κοίτη Πηνειού ως το ύψος του Κηποθεάτρου και επιστροφή από τους ίδιους δρόμους.

Για την ασφάλεια όλων, θα είναι στην παρέα μας η Τροχαία Λάρισας, η Δημοτική Αστυνομία, οι εθελοντικές ομάδες Ε.Ο.Δ.Υ.Α., ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Στην λήξη της ποδηλατάδας θα ακολουθήσει η κλήρωση ποδηλάτου χορηγία της εταιρείας «Όλυμπος» και δροσιστικά προϊόντα Όλυμπος και Κλιάφα θα δοθούν σε όλους τους μαθητές.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της υποψήφιας πόλης φιλικής προς τα παιδιά της Unicef.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω