Θα είναι οι Αμπελόκηποι το νέο trend στον τομέα τις οικιστικής  ανάπτυξης;

Η απάντηση θα μπορούσε  να είναι  θετική αν λάβει κανείς υπόψη  του ότι στις παρυφές  της συνοικίας η κατασκευαστική δραστηριότητα αναπτύσσει  ποικίλες δράσεις. Εν αρχή οι Dafnes, το πρώτο πολυτελές  ακίνητο κατοικιών στο ιστό της πόλης που έρχεται ν΄ αλλάξει δραστικά τα δεδομένα σε μια περιοχή με θέα τον Πηνειό Ποταμό.  Επιπλέον το MyFlat  μια πρόταση για τη φιλοξενία κυρίως φοιτητών. Και εν συνέχεια η δεύτερη επενδυτική κίνηση της Delta Group.

Dafnes

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο κτίριο κατοικιών στη Λάρισα, υψηλής προστιθέμενης αξίας και ποιοτικών προδιαγραφών που κατασκευάζει ο όμιλος Delta Group μέσω της θυγατρικής κατασκευαστικής, Delta Plan.

Το κτιριακό συγκρότημα που κατασκευάζεται αποτελείται από δύο εξαώροφα κτίρια, τα οποία έχουν θέα προς τον ποταμό Πηνειό που διατρέχει την θεσσαλική πρωτεύουσα . Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας κατασκευής πρόκειται να δημιουργηθούν 17 κατοικίες με καθαρή επιφάνεια που θα κυμαίνεται από 130 έως και 140  τετραγωνικά μέτρα. Πιο συγκεκριμένα, στο συγκρότημα θα περιλαμβάνονται πέντε μεζονέτες που αναπτύσσονται στον πέμπτο και στον έκτο όροφο, επιφάνειας 145 τετραγωνικών έκαστη, αλλά και 12 διαμερίσματα με επιφάνεια 135 τετραγωνικών μέτρων από τον πρώτο έως και τον τέταρτο όροφο. Στον ισόγειο χώρο θα υπάρχουν χώροι στάθμευσης, ενώ πρόκειται να δημιουργηθούν υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Χώροι στάθμευσης θα είναι επίσης διαθέσιμοι για τους ιδιοκτήτες και στο υπόγειο του κτιρίου, ενώ σε ένα μέρος αυτού θα υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι για κάθε ένα από τα διαμερίσματα.

Στα κύρια χαρακτηριστικά του κατασκευαζόμενου ακινήτου είναι τα μεγάλα  ανοίγματα στην όψη του σε συνδυασμό με τα ευρύχωρα μπαλκόνια. Επιπλέον, είναι το  πρώτο έργο που δημιουργείται στη Λάρισα και θα διαθέτει πισίνες αντίθετης ροής στην ταράτσα. Πρόκειται ουσιαστικά για μία πολυτελή κατασκευή όπου τα διαμερίσματα θα παραδίδονται στους ιδιοκτήτες τους με το κλειδί στο χέρι, χωρίς να απαιτείται καμία επιπρόσθετη δαπάνη, δεδομένου ότι θα χρησιμοποιηθούν ιδιαίτερα ποιοτικά υλικά και  εξοπλισμός σε αυτά.

To εντυπωσιακό MyFlat

Το πρώην κτίριο OIKOS MISSIAS ανακαινίζεται από εταιρεία με έδρα την Θεσσαλονίκη με στόχο  στις αρχές του καλοκαιριού να λειτουργήσει το πρώτο οργανωμένο κτίριο για την φιλοξενία φοιτητών καθώς και μελών της νέας βάσης της 110ΠΜ  με ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργιών και υποδομών.

Το κτίριο θα έχει 50+ studio διαφορετικών τύπων και διαστάσεων πλήρως επιπλωμένα με όλες τις σύγχρονες  ανέσεις καθώς και κοινόχρηστους χώρους πλυντηρίων, σταθμούς ποδηλάτων κτλ.

To MyFlat αποτελείται από επτά συνολικά επίπεδα, 50 διαμερίσματα με δύο διαφορετικούς τύπους. Όλα με προσεγμένη αισθητική, υψηλή ποιότητα κατασκευής με την εγγύηση της Meccanica Group, παροχές και υπηρεσίες που κάνουν το MyFlat να κοιτάει στα μάτια ανάλογους χώρους του εξωτερικού!

Η ασφάλεια για κάθε φοιτητή ή φοιτήτρια που επιλέγει να μείνει στο MyFlat δεν είναι απλά δεδομένη, αναφέρει στην πρόσκληση  ενδιαφέροντος η εταιρεία.

Γι’ αυτό διατηρεί   στο κτίριο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στους κοινόχρηστους χώρους, όλες οι κλειδαριές λειτουργούν με κάρτες, ενώ η πυρασφάλεια είναι δεδομένη σε κάθε διαμέρισμα και κοινόχρηστο χώρο.

Και νέο project τέλος  έναντι του κτιρίου του myflat ο όμιλος delta Group βρίσκεται σε τελικό στάδιο πολεοδομικής αδειοδότησης για την ανέγερση 11 διαμερισμάτων με ορίζοντα υλοποίησης τέλος του 2024.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω οι τρεις επενδύσεις αθροίζουν ένα ποσό μεγαλύτερο των 5εκ ευρώ σε ένα οικοδομικό τετράγωνο δημιουργώντας περισσότερες από 80 νέες κατοικίες. Αναβαθμίζει την εικόνα μιας περιοχής στην οποία  τους επόμενους μήνες θα δημοπρατηθεί  το έργο της Ανάπλασης του Πηνειού που αφορά  νέες παρεμβάσεις στην εσωτερική κοίτη και ειδικότερα από την περιοχή των Αμπελοκήπων έως την περιοχή του κυκλικού κόμβου της Νέας Σμύρνης.

Το έργο σύμφωνα με τον σχεδιασμό  του περιλαμβάνει διαμορφώσεις μεγάλων πλατωμάτων – σημείων ξεκούρασης σε τέσσερα σημεία: στην περιοχή που σήμερα αποκαλείται «λιμανάκι» , στα γήπεδα κοντά στη ΔΕΥΑΛ, ενώ δυο σημεία ξεκούρασης θα διαμορφωθούν και στις δυο όχθες, κοντά στη γέφυρα Ναϊάδων Νυμφών. Επίσης θα εγκατασταθούν επιπλέον υπαίθρια όργανα γυμναστικής κ.α.

Συνολικά με το νέο έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η εσωτερική κοίτη του Πηνειού εξελίσσεται σε ένα μεγάλο γραμμικό πάρκο συνολικού μήκους άνω των 4 χιλιομέτρων.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω