«Μπορεί η Φαλάνη να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την εθελοντική αιμοδοσία, όμως, δυστυχώς, δεν παύει να είναι και η εξαίρεση, που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Τα επίσημα στοιχεία της χώρας, ναι μεν, δείχνουν μια αύξηση των εθελοντών τα τελευταία χρόνια, όμως, συνεχίζουμε να παραμένουμε πολύ χαμηλά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Πρέπει να αντιληφθούμε, ότι ένα αποτελεσματικό σύστημα Αιμοδοσίας, το οποίο χαρακτηρίζεται από ευρεία και ενεργό συμμετοχή του πληθυσμού, είναι ζωτικής σημασίας για την κάλυψη των αναγκών μετάγγισης τόσο στις περιόδους ειρήνης, όσο και κατά τη διάρκεια καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως έγινε κατά την περίοδο της πανδημίας».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στο πλαίσιο της 20ης επετειακής Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών, που πραγματοποιήθηκε στη Φαλάνη, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη το Δ.Σ και τα μέλη του Συλλόγου για το πλούσιο έργο, που επιδεικνύουν, τόνισε ότι “έχουν καταφέρει να μετατρέψουν μια μικρή κωμόπολη, σε κυψέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας”, ενώ εξάροντας την προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών, ανέφερε πως “προάγουν την εθελοντική πρωτοβουλία, μέσα από την υπέρτατη πράξη αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, την εθελοντική αιμοδοσία”.

Στη συνέχεια, ο κ. Κέλλας, σημείωσε πως ως ιατρός, έχει ζήσει την αγωνιώδη αναζήτηση αίματος πάνω σε χειρουργεία, αλλά και την αναβολή τους, λόγω έλλειψής του, τονίζοντας πως το ποσοστό του αίματος, που προσφέρεται από συστηματικούς Εθελοντές Αιμοδότες, κινείται σε πολύ χαμηλά ποσοστά, που δεν ξεπερνούν το 60-63%, την ώρα, που στην Ευρώπη σχεδόν το 100% του μεταγγιζόμενου αίματος, προέρχεται από την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, κάλεσε όλους τους πολίτες να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, επισημαίνοντας:

«Η Αιμοδοσία σήμερα είναι περισσότερο ασφαλής από ποτέ, τόσο για τους αιμοδότες, όσο και για τους μεταγγιζόμενους ασθενείς.

Είναι στο χέρι μας, μέσα από την ενημέρωση, τη γνώση και τη συμμετοχή του κοινωνικού συνόλου, να μην αφήσουμε άλλον πολύτιμο χρόνο να χαθεί.

Μέσα σε 20 λεπτά, μπορούμε να σώσουμε ζωές, να θεραπεύσουμε ασθενείς και να διατηρήσουμε στη ζωή συνανθρώπους μας, που πάσχουν από ανίατα νοσήματα.

Μια δική μας απόφαση, μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου άλλου και μια απόφαση κάποιου άλλου, μπορεί να σώσει τη δική μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω