Η ανάδειξη και η στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε ολόκληρο το φάσμα της κοινωνικής συνοχής είναι ο στόχος του 1ου Διεθνούς Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιεί το Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας το τριήμερο 3-5 Ιουνίου στην Κεντρική πλατεία, ενώ το Σάββατο 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και συνέδριο στο ξενοδοχείο Divani που θα αφορά την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης για το σημαντικό αυτό θέμα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος επεσήμανε πως “σαν Επιμελητήριο Λάρισας είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι με το θέμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας και θέλουμε να βοηθήσουμε τη γυναίκα επιχειρηματία να λύσει όλες τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς και να εξοικειωθεί με το επιχειρείν. Είμαστε σε καλό επίπεδο όσον αφορά τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στο νομό Λάρισας και θέλουμε να βοηθήσουμε κι άλλες γυναίκες να εισέλθουν στο χώρο”.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Καλλιόπη Τζήκα τόνισε πως “όραμα μας σαν Εμπορικό Επιμελητήριο είναι να στηρίζουμε τις γυναίκες που τολμούν, όπως και όλοι οι φορείς θα πρέπει να στηρίζουν με κάθε τρόπο τις γυναίκες που τολμούν, οι οποίες αποτελούν το 52% του πληθυσμού της χώρας μας”.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Νταής υπογράμμισε πως “στόχος μας είναι να δούμε και αναδείξουμε το σημαντικό ρόλο της γυναικείας επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής και οι γυναίκες μπορούν να συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας”.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω