Ο Δήμος  Σκιάθου συμμετείχε στην 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, World Tourism Organization (UNWTO), που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2021. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ)  είναι το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με την προώθηση ενός υπεύθυνου , αειφόρου και παγκοσμίως προσβάσιμου τουρισμού. Toν Δήμο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος , Θοδωρής Τζούμας, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής. Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία 16 Υπουργών και Υφυπουργών Τουρισμού, καθώς και εκπροσώπων της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Η 66η Συνάντηση είναι ίσως η πιο σημαντική στην ιστορία της Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, καθώς ενάμιση χρόνο μετά την πανδημία και τις επιπτώσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο, η επανεκκίνηση του τουρισμού με ασφάλεια για το 2021 αποτελεί πρόκληση τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο της Συνάντησης  πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την εκπροσώπηση των χωρών στα όργανα και στις επιτροπές του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού με την Ελλάδα να αναλαμβάνει, και πάλι, την Προεδρία της Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και Εκπρόσωπος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, αποδεικνύοντας έτσι την υπευθυνότητα και τη συνέπεια της χώρας στη λήψη αποφάσεων, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό.

“Ο Δήμος Σκιάθου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας, που  πρόκειται να συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Πρόκειται για μια τιμητική και σπουδαία συνεργασία με θέμα την τουριστική ανάκαμψη της Σκιάθου από τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19.Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Zurab Pololikashvili, για τη σπουδαία αυτή συνεργασία. Με τη  συνέργεια και καθοδήγηση από  τους κορυφαίους στον κόσμο και στη χώρα, στα θέματα τουρισμού είμαστε βέβαιοι πως θα καταφέρουμε να πετυχαίνουμε το καλύτερο προς όφελος όλων.” δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

Για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας ο Δήμαρχος προσκάλεσε στη Σκιάθο τον Υπουργό Τουρισμού και τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Περισσότερα Εδω