Το πράσινο φως για την κατοχύρωση του διαγωνισμού και για την ανάδειξη αναδόχου για ένα έργο τεράστιας σημασίας για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής αλλά και για το περιβάλλον, δόθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον πρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα «φαραωνικό» έργο που αφορά στην τοποθέτηση ηχοπετασμάτων στο σύνολο των γραμμών που διασχίζουν την πόλη, μήκους 9,5 χιλιομέτρων, προσφέροντας έτσι μέγιστη ασφάλεια στους πολίτες, αναβάθμιση της λειτουργικότητας γι’ αυτούς, αλλά και προστασία στο περιβάλλον.

Το έργο που είναι συνολικού προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες στις συνοικίες που γειτνιάζουν με τις σιδηροδρομικές γραμμές, οδηγεί σε δραστική μείωση το θορύβου από τη λειτουργία των συρμών, αλλάζει την αρχιτεκτονική του τοπίου και αναβαθμίζει το περιβάλλον. Η Λάρισα αναμένεται να είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα με «πράσινα» ηχοπετάσματα στο σύνολο της σιδηροδρομικής γραμμής, εντός του αστικού ιστού.

Σε δήλωσή του στο onlarissa.gr μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αγοραστός τόνισε πως «αναλάβαμε την πρωτοβουλία ως Περιφέρεια Θεσσαλίας γιατί βλέπαμε ότι υπήρχε μία καθυστέρηση με τα ηχοπετάσματα και τις κατά καιρούς διακηρύξεις που δεν υλοποιήθηκαν. Σχεδιάσαμε με την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας ένα νέο και επαρκές απ’ όλες τις πλευρές, πλάνο για τα ηχοπετάσματα. Παρουσιάσαμε την πρόταση μας, η οποία βρήκε σύμφωνο τον ΟΣΕ και ακολούθως εμείς, με στρατηγική ανοίξαμε πρόσκληση και το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δε θα γινόταν το έργο. Στα λόγια απαντάμε με πράξεις».

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω