Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς με ασφάλεια ότι οι περισσότεροι Λαρισαίοι αγαπάμε την πόλη μας. Κάποιοι όμως, πήγαν αυτό το συναίσθημα ένα βήμα παραπέρα και δημιούργησαν μια ομάδα στο Facebook, η οποία προσπαθεί να “συγκροτήσει” αυτή την αγάπη γύρω από κάτι πολύ πιο απτό, κάτι που θα έχει άμεσες, θετικές επιδράσεις στις ζωές των Λαρισαίων. Το onlarissa.gr μίλησε με τον κύριο Θωμά Ντιντιό, δημιουργό της ομάδας “Αγαπάμε Λάρισα”, ο οποίος μας περιέγραψε με λεπτομέρεια τι ακριβώς την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες του διαδικτύου.

Συνέντευξη στη Ζωή Μπουρουτζή

«Η ομάδα “Αγαπάμε Λάρισα” δημιουργήθηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε για να προωθούνται πράγματα της πόλης μας, απόψεις των συμπολιτών μας, να υπάρχει μια ροή ειδήσεων και να μπορεί ο καθένας να γράφει τα σχόλιά του, να προτείνει κάτι καλύτερο, έτσι ώστε οι αρμόδιοι να τα παρακολουθούν και να προσπαθούν να κάνουν κάποια πράγματα καλύτερα σε σχέση με την καθημερινότητά μας», εξηγεί ο κ. Ντιντιός.

«Έγινε απλά, φιλικά, παρεΐστικα και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα. Τη στιγμή που μιλάμε έχει περίπου 30.000 άτομα που την ακολουθούν. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στο Facebook του νομού Λάρισας και υπάρχει τεράστια αγάπη και απήχηση από τον κόσμο. Το λένε και μόνοι τους ότι κάθε πρωί που σηκώνονται, παρακολουθούν το “Αγαπάμε Λάρισα” για να δουν τα δρώμενα που έχουν συμβεί την προηγούμενη μέρα, πώς ξεκινάει η μέρα, να σχολιάσουν, να κρίνουν και να προτείνουν πράγματα για το αύριο».

Στον απόηχο όλης αυτής της επικοινωνίας μέσω των κοινωνικών δικτύων, μια παρέα ατόμων κάθισε κάτω στις αρχές του καλοκαιριού και έκανε μια συζήτηση. Ήξεραν ότι η ομάδα πήγαινε καλά, δεν έπαυε όμως να είναι ένα κάπως “άψυχο”, διαδικτυακό μέσο. «Αποφασίσαμε λοιπόν να δώσουμε σάρκα και οστά σε όλη αυτή την κίνηση που υπήρχε στο διαδίκτυο και να δημιουργήσουμε ένα σωματείο με την ίδια ονομασία», περιγράφει ο κ. Ντιντιός. «Φτιάξαμε και καταθέσαμε το καταστατικό στα δικαστήρια, εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο και σήμερα που μιλάμε γίνονται τα πρώτα βήματα που Σωματείου “Αγαπάμε Λάρισα”, που θα ασχολείται με διάφορα θέματα της πόλης μας».

Κέντρο ενδιαφέροντος του Σωματείου θα αποτελέσουν τα διάφορα ζητήματα που θα φέρνουν στο προσκήνιο τα μέλη του, θα γίνονται ενημερωτικές ημερίδες από επιστήμονες και ειδικούς κάθε θέματος. «Θα γίνονται συνέδρια, φιλανθρωπικές δράσεις και οτιδήποτε άλλο μπορεί να κάνει τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη». Η ενημέρωση φυσικά θα είναι άμεση, ώστε «μαζί να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, μια μεγάλη αγκαλιά. Θέλουμε να υπάρχει αλληλοβοήθεια σε όλους τους τομείς, προκειμένου να παρακολουθούμε και να προωθούμε θέματα προς τους αρμόδιους φορείς, τον Δήμο, την Περιφέρεια, τα κόμματα του Κοινοβουλίου, έτσι ώστε να λύνονται όσο πιο γρήγορα γίνεται και ο κόσμος να μην συναντά προβλήματα στην καθημερινότητά του».

Το Διοικητικό Συμβούλιο μάλιστα πραγματοποίησε μόλις πριν μερικές μέρες τις πρώτες του εκλογές. Ο κ. Ντιντιός εξελέγη Πρόεδρος του Σωματείου, ενώ την υπόλοιπη ομάδα απαρτίζουν φίλοι και γνωστοί. «Δεν σας κρύβω όμως ότι έχει ανοίξει πολύ η βεντάλια. Μπορεί εγώ να το οραματίστηκα και να το πρότεινα, αλλά από στόμα σε στόμα πήρε μεγάλη έκταση και υπήρξαν πολλά άτομα που ενδιαφέρθηκαν», αναφέρει ο ίδιος. «Τα πρώτα είκοσι άτομα, όπως προβλέπεται και από τον Αστικό Κώδικα, υπογράψαμε την ίδρυση του Σωματείου και με το που έγιναν οι εκλογές ξεκινήσαμε να εγγράφουμε μέλη, με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας».

«Στο Διοικητικό Συμβούλιο έχουν εκλεγεί άτομα από διάφορους κλάδους, στρατιωτικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές. Υπάρχει μια γκάμα ανθρώπων, περίπου 50% άνδρες, 50% γυναίκες. Προσπαθήσαμε να πιάσουμε όλο τον κύκλο του εργασιακού χώρου, έτσι ώστε να μπορούμε να ανοιχτουμε σε όλη την κοινωνία και να μας πλησιάσει ο κόσμος πιο εύκολα. Θα μπορούν όλοι να γίνονται μέλη με μια απλή αίτηση και να έχουν λόγο μέσα σε αυτό».

Σχεδιάζουν μάλιστα να αποκτήσουν κάποια στιγμή τα δικά τους γραφεία, σε κάποιο κεντρικό σημείο της πόλης, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν εύκολα να εποκοινωνουν μαζί τους, να προσέρχονται για τις εγγραφές τους και να κάνουν γνωστές τις ιδέες και τις σκέψεις τους. Στο διαδίκτυο θα συνεχίσει φυσικά να υπάρχει το “Αγαπάμε Λάρισα”, όμως η δράση ξεφεύγει πια από αυτά τα όρια, γίνεται πολύ πιο “πραγματική”.

Όλη αυτή η δράση βεβαίως δεν “συγκινεί” μόνο κόσμο που ζει στην πολη. Υπάρχουν Λαρισαίοι που έχουν φύγει για το εξωτερικό και μέσω αυτής της ομάδας «προσπαθουν να είναι δίπλα μας, γράφουν τα σχόλιά τους και αισθάνονται ότι βρίσκονται στη Λάρισα, έστω κι από πολλά χιλιόμετρα μακριά», μας λέει ο κ. Ντιντιός. Και εννοείται πως οι δια ζώσης δράσεις θα γνωστοποιούνται και μέσω διαδικτύου, ώστε να έχουν επαφή με αυτές οι απανταχού φίλοι της Λάρισας.

Είναι πιθανό πως ανάλογες δράσεις υπάρχουν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Όλοι όμως όσοι συγκροτούν ένα τέτοιο Σωματείο έχουν έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο. Υπάρχουν δηλαδή Σωματεία δικηγόρων, Ποντίων κ.α. Το “Αγαπάμε Λάρισα” έχει “ανοίξει” ακόμα περισσότερο, επεκτάθηκε σε όλους τους τομείς. «Θα ασχολούμαστε με τα πάντα, θα συγκροτηθούν τομείς εργασίας, διάφορες επιτροπές που θα τρέχουν θέματα κι όχι μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο και τα ιδρυτικά μέλη. Όσοι θέλουν να ασχοληθούν θα μπορούνε να μπούνε σε αυτές τις επιτροπές, θα έχουν επικεφαλής που θα ρυθμίζουν τα θέματα, τα οποία είτε θα καταλήγουν σε κάποια εκδήλωση, ημερίδα, συνέδριο ή συνάντηση με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, του Δήμου, της Περιφέρειας, της Εκκλησίας, του Κοινοβουλίου, των βουλευτών της πόλης μας. Όλα τα θέματα θα αναδεικνύονται, θα προβάλλονται και θα παρακολουθούμε την εξέλιξή τους. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, σιγά σιγά θα τα οριοθετήσουμε όλα, θα τα ανακοινώνουμε και όσοι θέλουν θα μπορούν να συμμετάσχουν με μεγάλη μας χαρά».

«Το μόνο που μπορεί να κερδίσει ο καθένας από αυτό το Σωματείο είναι όφελος για τον ίδιο και την οικογένειά του και η φωνή του να ακουστεί πιο εύκολα», προσθέτει καταληκτικά ο κ. Ντιντιός.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω