Ενώπιον εκατοντάδων γονέων που ανακουφισμένοι ενημερώθηκαν πως η Ελληνική Δικαιοσύνη έδωσε το «πράσινο φως» για τη λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου την επικείμενη σχολική χρονιά, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Νίκος Ράπτης μίλησε το πρωί της Δευτέρας για τις θετικές εξελίξεις αλλά και τον Γολγοθά που βίωσε το Σχολείο τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας από το υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Ράπτης ξεκαθάρισε κατηγορηματικά πως όλες οι παρατηρήσεις που έχουν γίνει από τον ΕΟΠΠΕΠ έχουν ικανοποιηθεί, συμπληρώνοντας ότι «η νομιμότητα και η ασφάλεια ήταν και είναι πάντα ο κύριος γνώμονας της λειτουργίας».

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, είπε μεταξύ άλλων πως «όπως γνωρίζετε τον Αύγουστο ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίες του Λυκείου και του Δημοτικού. Αυτές οι αποφάσεις είναι για εμάς απολύτως άδικες, βιαστικές, καταχρηστικές και αναιτιολόγητες. Οι αρχές θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εποικοδομητικά υπέρ της λύσης του προβλήματος. Δυστυχώς όμως αναγκαστήκαμε να στραφούμε και πάλι στη δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων που μας αφορούν….»

Σε ότι αφορά τα ασφαλιστικά μέτρα που κερδήθηκαν είπε ότι «ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών έκανε απολύτως δεκτό το αίτημά μας και αποφάσισε να συνεχιστεί η λειτουργία του δημοτικού και του λυκείου και να ολοκληρωθούν κανονικά όλες οι εγγραφές των μαθητών μας».

Κατηγορηματικά ο κ. Ράπτης σημείωσε στη συνέχεια ότι «τα Εκπαιδευτήρια της Μ. Ράπτου λειτούργησαν και λειτουργούν πάντα με νομιμότητα» αποδίδοντας τις παρατηρήσεις του ΕΟΠΠΕΠ ως «απόρροια των προβλημάτων που βιώσαμε την προηγούμενη χρονιά».

Επιπρόσθετα, έκανε γνωστό πως το υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτό το αίτημα των εκπαιδευτηρίων για επανεξέταση του φακέλου, λέγοντας πως «τα στοιχεία έχουν υποβληθεί στους φορείς και πιστεύω ότι με καλή πρόθεση θα τα λάβουν όλα υπόψη… Ζητάμε από τον ΕΟΠΠΕΠ να ελέγξει γρήγορα της κτηριακές μας υποδομές ώστε να τελειώσει και τυπικά η ταλαιπωρία μας».

Σε ερώτηση του onlarissa.gr για το εάν τέθηκαν ζητήματα κτηριακής ασφάλειας από πλευράς ελεγκτικού φορέα, απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο πως «προβλήματα ασφάλειας ούτε υπήρξαν, ούτε υπάρχουν, ούτε είναι δυνατό να υπάρχουν γιατί ήταν πάντα το πρώτο μέλημα της Δεσποινίδας Ράπτου».

Ο διευθύνων σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου προανήγγειλε την ανέγερση νέου κτηριακού συγκροτήματος στο χώρο όπου σήμερα στεγάζεται το Γυμνάσιο, πλησίον του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ευχαρίστησε τέλος τους γονείς για τη μαζική στήριξή τους καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και κάλεσε τους γονείς να προχωρήσουν κανονικά στις εγγραφές των παιδιών τους.

Δείτε φωτογραφίες από την ενημέρωση που έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων:

newsroom onlarissa.gr / φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω