Η τραγουδίστρια, Jamala που εκπροσώπησε την την Ουκρανία στην Eurovision 2016 και στέφθηκε νικήτρια βρίσκεται στη λίστα καταζητούμενων της ρωσικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, η τραγουδίστρια καταδιώκεται με την κατηγορία της δυσφήμησης του στρατού της Μόσχας.

Η ταταρικής καταγωγής τραγουδίστρια έχει ασκήσει πολλές φορές δριμεία κριτική στο ρωσικό καθεστώς και στην εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή της Μόσχας.

Άλλωστε, η συμμετοχή που της χάρισε τη νίκη στον διαγωνισμό της Eurovision είχε έντονο πολιτικό χαρακτήρα, καθώς πραγματευόταν την απέλαση και την εθνοκάθαρση των Τατάρων της Κριμαίας που πραγματοποιήθηκαν από τις Σοβιετικές αρχές, υπό την ηγεσία του Στάλιν, το 1944. Όπως ανέφερε και η ίδια, το τραγούδι δεν αφορούσε μόνο το ιστορικό αυτό γεγονός αλλά και τη ρωσική εισβολή στην Κριμαία το 2014.

Η Jamala αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην Αυστραλία στο πλαίσιο περιοδείας για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα ενισχύσουν τον ουκρανικό αγώνα.

Φωτογραφίες: Splash Ideal/Images

Περισσότερα Εδω