Σε ένα γεμάτο από κόσμο Δημοτικό Ωδείο το βράδυ του Σαββάτου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Στην εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο, το άναμμα των κεριών στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων εβραίων θυμάτων του ολοκαυτώματος, ξύπνησε μνήμες της ναζιστικής θηριωδίας, με τους εκπροσώπους της πολιτειακής ηγεσίας και φορέων, να υπενθυμίζουν την επίκαιρη παρά ποτέ ρήση του «ποτέ ξανά».

Το μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, η οποία δε μπόρεσε να παραστεί, διάβασε η προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυροούλα Σδρόλια, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Δαυίδ Σαλτιελ, ο καθηγητής πνευμονολογιας και Α’ αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Μάνος Αλχανατης και ο σύμβουλος της πρεσβείας Ισραήλ κ. Τσαρ Σάαχ.

Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα από τη Λουκία Βαλάση (φωνή), τη Ιωάννα Σιοπούδη (πιάνο), τον Σπύρο Καβαλιεράτο (κιθάρα), το Ρήγα Μακρόπουλο (βιολί). Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Βαγγέλης Κολώνας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

      

                       

Νωρίτερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε στεφάνων στην Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Δείτε φωτογραφίες:

                                                                                       

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Σελητσιανιώτης / Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω