«Η Λάρισα, οι Δήμοι Κιλελέρ και Τυρνάβου, αλλά και η Θεσσαλία ολόκληρη, μπαίνουν στο επίκεντρο του αθλητικού χάρτη, μέσα από τη διοργάνωση του “Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος” και, συγχρόνως, δίνουν διαπιστευτήρια, σχετικά με την ετοιμότητά τους για διοργάνωση αντίστοιχων σημαντικών εκδηλώσεων, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο».

Με αυτά τα λόγια, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, υποδέχτηκε τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στο σημείο Τερματισμού του 4ου ΕΤΑΠ στο Πάρκο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, χαιρετίζοντας την εμβληματική εκδήλωση.

«Σήμερα, η πόλη μας γίνεται μέρος της μεγάλης αλυσίδας του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, που αναβιώνει ξανά στη χώρα μας, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια.

Υποδεχόμαστε με υπερηφάνεια και τιμή, μια διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας, που αναδεικνύει τόσο το άκρως απαιτητικό άθλημα της ποδηλασίας, όσο και τις αμέτρητες ομορφιές της χώρας μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο Λαρισαίος πολιτικός, που πριν λίγες ημέρες είχε συμμετάσχει σε σύσκεψη υπό τον κ. Αυγενάκη, για τη διοργάνωση του Ποδηλατικού Γύρου.

Ο κ. Κέλλας επεσήμανε “τη δίψα” των Λαρισαίων για μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, που συνέδεσε τον Αθλητισμό με τον Τουρισμό, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την οικονομική δραστηριότητα, αλλά και συνέδραμε, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές, στη διοργάνωση τόσο του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου, όσο και μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

Ειδική αναφορά έκανε στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που κάνει πράξη το όραμά του για την προβολή της χώρας μας, μέσα από μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και για το έργο που επιτελεί στον τομέα του, αφού έχει προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που αναδεικνύουν την δύναμη του Αθλητισμού ως πολιτιστικό και εκπαιδευτικό αγαθό, αλλά και ως μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Τέλος, ο κ. Κέλλας, σημείωσε:

«Η Λάρισα, σήμερα, θεωρείται μια από τις πλέον φιλικές για το ποδήλατο, πόλεις, καθώς αφουγκράζεται το μήνυμα της εποχής για χρήση του στην καθημερινότητά μας, σε μια περίοδο ενεργειακής και κλιματικής κρίσης.

Θερμά συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή, την Περιφέρεια, τους Δήμους, τις τοπικές κοινωνίες, για την άψογη διοργάνωση και εύχομαι να είναι η απαρχή μιας σειράς μεγάλων εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα στο νομό μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω