Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Κορασίδων και Παίδων Κ16 που θα φιλοξενηθεί σε Λάρισα και Βόλο το προσεχές διάστημα από 21 έως και 27 Αυγούστου, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σήμερα, το μεσημέρι της Τρίτης ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, εκπρόσωποι της Εθνικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ κ. Βαγγέλης Μόρας, ο πρόεδρος Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Κουρδής και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Αστέριος Μαντζιώκας.

“Για πρώτη φορά η “FINA” διοργανώνει ταυτόχρονα σε μία περιφέρεια αγώνες πόλου ανδρών και γυναικών κάτω των 16, στη Λάρισα κορασίδων και στο Βόλο παίδων. Συνολικά 28 ομάδες, 13 εθνικές ομάδες εδώ στη Λάρισα και και 25 στο Βόλο. 27 χώρες από όλο τον πλανήτη εδώ στη Θεσσαλία. Για πρώτη φορά αλλάζουν τα δεδομένα κι αυτό οφείλεται στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, την οποία και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη” , ανέφερε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός ενώ τόνισε πως “Πρώτη φορά στην ιστορία της Λάρισα γίνεται παγκόσμιο πρωτάθλημα.”

Στη συνέντευξη παρευρέθηκε κι ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρισης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) κ. Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος κοντολογίς δήλωσε: “Στην αρχή ανησυχούσαμε γιατί πιστεύαμε πως δεν είχαμε το χρόνο, αλλά τα καταφέραμε και σας ευχαριστώ που είμαστε έτοιμοι για μια τόσο σημαντική διοργάνωση για την πόλη. Ο κ. Αγοραστός ένωσε τις δύο πόλεις της Θεσσαλίας κι εμείς από πλευράς μας βγάλαμε το πιο δύσκολο έργο που είχαμε, να στήσουμε ένα κολυμβητήριο. Το κολυμβητήριο έχει ομορφύνει και σας καλούμε να το θαυμάσετε. Λόγω Αυγούστου οι καιροί ήταν δύσκολοι και ευχαριστώ τις υπηρεσίες του Δήμου για την προσφορά τους.”

Την στήριξη στην διοργάνωση εξέφρασε από τη θέση του κι ο κ. Αστέριος Μαντζιώκας λέγοντας πως: “Η Ελληνική Αστυνομία είναι δίπλα, στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα”.

“Υπήρξε αγώνας στο να φτάσουμε σε αυτό το ευτυχές αποτέλεσμα” δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΑΚΛ κ. Γιάννης Κουρδής και εν συνεχεία ανέφερε πως: “Με την συνδρομή του περιφερειάρχη, του Δήμου Λαρισαίων και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να προετοιμαστούμε για να υλοποιήσουμε αυτούς τους αγώνες. Εύχομαι στις Εθνική μας τις επόμενες ημέρες να έχει εξαιρετικούς αγώνες και να φέρει καλά αποτελέσματα.”

Ο γενικός Διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιάννης Γιαννούρης γνωστοποίησε πως: “Αύριο στις 12 έχει προπόνηση η Αυστραλία. Είναι η πρώτη ομάδα που φτάνει στη διοργάνωση. Από μεθαύριο οι ομάδες φτάνουν και ξεκινούν τις προπονήσεις. Την Κυριακή η Ιταλία-Κροατία ξεκινά το πρόγραμμα και το βράδυ έχουμε την Ελλάδα να παίζει με αντίπαλο την Αυστραλία.”

Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο κ. Γιώργος Αφρουδάκης, αντιπρόσωπος της ΚΟΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων έδωσε έμφαση στη δέσμευση που είχε δώσει η Κολυμβητική Ομοσπονδία, να γίνονται δηλαδή αγώνες κι εκτός Αθήνας, εξηγώντας παράλληλα πως η Θεσσαλία επιλέχθηκε για την διοργάνωση καθώς τόσο η Λάρισα όσο κι ο Βόλος έχουν στηρίξει την ομοσπονδία κι έχουν κολυμβητήριο.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις:

Δείτε φωτογραφίες:

Νικόλας Σελητσιανιώτης – Φωτορεπορτάζ: Θάνος Παλούκας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω