Πάνδημο ήταν το τελευταίο αντίο στον Λαρισαίο ποινικολόγο Γιάννη Διαμαντή, που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 93 ετών.

Στην πολιτική του κηδεία στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, έδωσε το παρόν το σύνολο των πολιτικών, αυτοδιοικητικών και νομικών φορέων του τόπου καθώς και πλήθος φίλων και γνωστών, που έσπευσαν να αποχαιρετήσουν μία από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες της Λάρισας στο χώρο της νομικής.

Διαβάζοντας τον επικήδειο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφωνα Τσάτσαρου (απουσίαζε εκτός Λάρισας λόγω ανελαστικής υποχρέωσης) ο Β’ αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Κολοκυθόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων πως “περιποιεί τεράστια τιμή στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας το γεγονός ότι ο Γιάννης Διαμαντής, υπήρξε μέλος του. Το εκτόπισμά του, έδωσε αίγλη τόσο στον Σύλλογο μας, όσο και σε εμάς, τα μέλη του. Ολοι μας, ακόμη κι αν δεν το καταλαβαίναμε, αποκτήσαμε μερίδιο της υπεραξίας που εκείνος εξασφάλισε για το λειτούργημά μας, με τον τρόπο που πορεύτηκε, όχι μόνον στον επαγγελματικό αλλά και στον κοινωνικό του βίο. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο Γιάννης Διαμαντής δεν έλαμψε μόνο στα ακροατήρια των ποινικών Δικαστηρίων αλλά υπήρξε και μια πολυσχιδής προσωπικότητα, η εμβέλεια της οποίας καταλάμβανε ένα ευρύ φάσμα παρουσίας του στο γίγνεσθαι της πόλης μας”.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία του αντιδήμαρχου Πολιτισμού του δήμου Λαρισαίων κ. Πάνου Σάπκα, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως “αγαπούσε τη Λάρισα, έλεγε πως ποτέ δεν ένιωσε ξένος. Κι ακόμη έλεγε “αν δεν είσαι καλλιτέχνης ο ίδιος, να προσπαθείς να κάνεις τη ζωή σου τέχνη”. Αυτός ήταν ο Γιάννης Διαμαντής, ένας καλλιτέχνης της ζωής. Ένας δικηγόρος ποιητής… Ένας ενεργός πολίτης. Γιάννη, εκεί που θα’ σαι, δώσε χαιρετίσματα στον Μίκη που τόσο αγαπούσες και στο Ρίτσο που επίσης αγαπούσες”.

Ο συνταξιούχος λυκειάρχης Τέλης Παπουτσής σημείωσε στον επικήδειό του μεταξύ άλλων ότι “είναι προνόμιο να παρακολουθείς μία εφυία από κοντά. Ο Γιάννης Διαμαντής στηριγμένος σε μία απέραντη ευρυμάθεια, καρπό πολύχρονης μελέτης, μπορούσε να μπει σε οποιδήποτε θέμα, να δει με ακρίβεια την ορθή κατεύθυνση, χωρίς να καμφθεί η διαύγεια και η ανεξάντλητη μαχητικότητά του, κάθε συνάντηση μαζί του, είχε κάτι αξιόλογο να σου προσφέρει. Θα οδηγούσε τη συζήτηση σε κάτι ανώτερο, σε κάτι πληρέστερο. Πιο πολύ όμως θα του ταίριαζε ο λόγος ενός άλλου άξιου ανθρώπου που είπε ότι η ανθρωπότητα πρέπει να προχωρήσει από το κερδίζω στο προσφέρω”.

Η σορός του Γιάννη Διαμαντή που αφήνει πίσω του μία κόρη, θα αποτεφρωθεί κατόπιν σχετικής επιθυμίας του.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Χρήστος Κέλλας, Βασίλης Κόκκαλης και Ευαγγελία Λιακούλη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, μέλη της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ.α.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω