Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως το «μεγαλύτερο ζημιογόνο αίτιο στον πρωτογενή τομέα» εξαπέλυσε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, χαιρετίζοντας τις γιορτές Κάστανου που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο σε Μελιβοία και Αμπελάκια.

Ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε τα περίπτερα, συζήτησε με παραγωγούς, συνεταιριστές και φορείς, εισπράττοντας κλίμα έντονης δυσαρέσκειας αλλά και απόγνωσης για τη φετινή συγκομιστική περίοδο, όπου η δυναμική καλλιέργεια του κάστανου βρίσκεται εκτεθειμένη σε σωρεία παραγόντων, με δραματική μείωση του αγροτικού εισοδήματος.

Σε δήλωσή του, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεδειγμένα με την διαρκή αδιαφορία της για τους αγρότες, αποτελεί το μεγαλύτερο ζημιογόνο αίτιο στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τους καστανοπαραγωγούς. Θα θυμίσω πως η τελευταία κρατική χρηματοδότηση για την καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς ήταν πίσω στο… μακρινό 2018, επί δικής μας διακυβέρνησης.

Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στη βουλή, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Φέτος, υπήρξαν γεγονότα τα οποία οδήγησαν στην δραματική μείωση του εισοδήματος των καστανοπαραγωγών. Το σημαντικότερο είναι η εμφάνιση του μύκητα, εξαιτίας του οποίου προκλήθηκε ραγδαία μείωση της προσδοκώμενης παραγωγής και παραπλεύρως απωλέσθηκε η συνδεδεμένη ενίσχυση, σύμφωνα με το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ. Κυνικός θεατής αυτών των δραματικών εξελίξεων η κυβέρνηση που έχει στρέψει την προσοχή της στο επικοινωνιακό μακιγιάζ σκανδάλων όπως οι παρακολουθήσεις και οι… αετονύχηδες βουλευτές της».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω