«Η Ελληνική Δημοκρατία τιμά την ιερή μνήμη των 6.000.000 θυμάτων του Ολοκαυτώματος και, ειδικότερα, των 60.000 Εβραίων συμπατριωτών μας, που έχασαν μαρτυρικά τις ζωές τους από το αρρωστημένο κι εγκληματικό ναζιστικό καθεστώς.

Σε εθνικό, θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο, με την προσήλωσή μας στη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και τον νόμο 3218/2004, για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων, διακηρύσσουμε ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το έγκλημα που συντελέστηκε και επαγρυπνούμε για να μην ξανασυμβεί.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, προσθέτοντας:

«Η εξάλειψη του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων συνιστά ηθική υποχρέωση του πολιτισμένου κόσμου απέναντι στην παγκόσμια ιστορία. Η Ελλάδα, ως γενέτειρα του δημοκρατικού πολιτεύματος κι ως κράτος δικαίου, οφείλει να μάχεται κάθε εγκληματική ιδεολογία στο εσωτερικό της και να πρωτοστατεί στην ανάληψη δράσεων για την καταπολέμηση του φασισμού και του ολοκληρωτισμού σε διεθνές επίπεδο.

Χρέος μας είναι να διδάσκουμε στα παιδιά μας την ιστορία αναλλοίωτη και να μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά τις αξίες προστασίας της ζωής, προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών. Η κοινωνία μας έχει τη δύναμη να απομονώνει ακραίες φωνές, να τιμωρεί εγκληματικές συμπεριφορές και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη βία και τον φανατισμό.

Η λαρισαϊκή κοινωνία έχει το προνόμιο να διαθέτει οργανωμένη εβραϊκή κοινότητα με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της πόλης μας. Οι Εβραίοι της Λάρισας αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας μας, για την οποία είμαστε περήφανοι».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω