Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό συναντήθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Ο Υπουργός σε δηλώσεις του σχετικά με την επίσκεψή του στην δομή του Κουτσόχερου νωρίτερα, τόνισε: “Επισκεφθήκαμε πριν από λίγο τη δομή των προσφύγων στο Κουτσόχερο, που αντί για 1.500 άτομα που απαριθμούσε πριν από λίγα χρόνια, “ξέφραγο αμπέλι” ας μου επιτραπεί ο όρος, πλέον έχει μετατραπεί σε μία οργανωμένη δομή με 215 διαμένοντες που δεν επηρεάζουν την τοπική κοινωνία, αντίθετα βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους. Αυτοί ήταν οι στόχοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η ουσιαστική μείωση των ροών και ο δραστικός περιορισμός των επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης και αυτό νομίζω στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι εμφανές”.

 

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Αγοραστός, υπογράμμισε: «Υπάρχει οργανωμένο κράτος που σέβεται τους πολίτες και τους πρόσφυγες. Υπάρχει πολύ κατάσταση στην περιοχή μας με το μεταναστευτικό, γιατί υπήρχε η βούληση αλλά και η εφαρμογή των κανόνων».

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Θάνος Παλούκας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω