Μοιράσου το αρθρο!

Αλλεπάλληλα ήταν τα σοκ για την μητέρα του 11χρονου μαθητή του ειδικού σχολειού της Άρτας τον όποιον δάγκωσε η δασκάλα και διευθύντρια του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Η γονέας του 11χρονου που είδε μώλωπες στο πόδι και εκδορές σε άλλα σημεία του σώματός του, αφού έλαβε την παραδοχή της διευθύντριας ότι εκείνη ήταν που προκάλεσε στο παιδί τις σωματικές βλάβες, στην συνέχεια την παρότρυναν να δει την ψυχολόγο του σχολείου, σε περίπτωση που δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε χθες η μητέρα του παιδιού κατά της διευθύντριας του Ειδικού Σχολείου στην Άρτα, όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης 10/5/2022 όταν πήγε η ίδια στο σχολείο για να παραλάβει τον γιο της από το μάθημά του. Όπως αναφέρει στην αναφορά «Μόλις, τον συνάντησα, διαπίστωσα ότι έφερε γρατσουνιές πίσω από το δεξιό του αυτί και στους καρπούς των χεριών του».

Και συνεχίζει αναφέροντας στην μηνυτήρια αναφορά: «Η έκπληξή μου συνεχίστηκε και όταν έφθασα στο σπίτι μας με τον ανήλικο, οπότε και μόλις του έβγαλα τη φόρμα, είδα έντρομη ότι ο υιός μου, στο μέσο περίπου του ποδιού του, έφερε ένα τεράστιο σημάδι μαύρης μελανιάς, γύρω από την οποία υπήρχαν «ίχνη δοντιών», πράγμα που μετά βεβαιότητας οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι «κάποιος» δάγκωσε έντονα τον ανήλικο στο σημείο αυτό». Τότε η μητέρα του 11χρονου συνάντησε και ρώτησε μία άλλη δασκάλα για το πώς προκλήθηκε το τραύμα στο πόδι του παιδιού της. «Έκπληκτη, άκουσα την ανωτέρω δασκάλα του να με ενημερώνει ότι «… τα συγκεκριμένα τραύματα προκλήθηκαν από την προσπάθεια που έκανε η εγκαλουμένη (διευθύντρια) να απομακρύνει από κοντά της το παιδί μου, το οποίο της είχε πιάσει τα μαλλιά της …».

Όπως περιγράφει στην μήνυση, λίγο αργότερα, η διευθύντρια κάλεσε στο τηλέφωνο την μητέρα του παιδιού και της δήλωσε ότι ήταν  «η ίδια που δάγκωσε το παιδί μου στο πόδι του προκειμένου να το απομακρύνει από κοντά της επειδή της τραβούσε τα μαλλιά της …”»

Ο δικηγόρος της μητέρας του 11χρονου αγοριού, Κωνσταντίνος Τράμπας, μιλώντας στο newsit.gr χαρακτηρίζει το περιστατικό πρωτόγνωρο. «Η γυναίκα είναι σε σοκ» μας λέει για την μητέρα του παιδιού.

Αυτό που προκαλεί επίσης εντύπωση είναι ότι σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, το απόγευμα της ίδιας ημέρας (10-5-2022) επικοινώνησε με την μητέρα η δασκάλα που αρχικά την ενημέρωσε για το περιστατικό, και την παρότρυνε όπως αναφέρει στην μήνυση να επισκεφθεί την Ψυχολόγο του Σχολείου επειδή αντιλήφθηκε ότι στενοχωρήθηκε από το επεισόδιο που συνέβη και να λάβει ψυχολογική υποστήριξη. Η μητέρα συνεχίζει στην καταγγελία της: «Την επόμενη, δε, ημέρα (11-5-2022) που, εκ νέου, συνόδεψα το παιδί μου στο Σχολείο, με ανέμενε η Ψυχολόγος του Σχολείου, η οποία μου πρότεινε «…να μιλήσουμε …», στην περίπτωση που «… ταράχτηκα από το τραυματισμό του παιδιού μου…».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της μητέρας αναφέρει στο newsit.gr για το συγκεκριμένο περιστατικό «Δεν ειπώθηκε καμιά συγγνώμη, η απάντηση του σχολείου ήταν να πάει να δει την ψυχολόγο γιατί ήταν σε άσχημη κατάσταση. Είναι τραγικό. Τι να πω; Φυσικά δεν την είδε την ψυχολόγο». Ο δικηγόρος της μητέρας, κος. Τράμπας επισημαίνει μάλιστα ότι «ενημερώθηκε η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και από κει και πέρα θα ψαχτεί το θέμα στην Εισαγγελία».

Σύμφωνα με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση Άρτας που έχει ενημερωθεί για το περιστατικό από το ίδιο το σχολείο και την εκπαιδευτικό, όλες οι διαδικασίες θα ακολουθηθούν κατά γράμμα, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί κάποιες ενέργειες όσον αφορά στο πειθαρχικό δίκαιο.

Σήμερα ο 11χρονος δεν πήγε στο σχολείο καθώς έχει αναστατωθεί, με την μητέρα του να βρίσκεται συνέχεια στο πλάι του.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Περισσότερα Εδω