Στις εκδηλώσεις του διήμερου Φεστιβάλ Σκόρδου 2022 που πραγματοποιείται στον Πλατύκαμπο της Λάρισας, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, επεσήμανε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά, βρίσκομαι και πάλι στην γενέτειρά μου, τον Πλατύκαμπο, για τη «Γιορτή του Σκόρδου» , αυτό το πολύτιμο ποιοτικό, τοπικό προϊόν, που μας κάνει γνωστούς στην επικράτεια , αλλά και στον κόσμο.

Οι Άνθρωποι της γενέτειράς μου , είναι δυνατοί παραγωγοί, δουλεύουν σκληρά στη γη και προσπαθούν να δημιουργήσουν νέες προοπτικές. Δούλεψα μαζί τους, μέσα από την αγροτική μου οικογένεια, συνδέθηκα με αγάπη και εμπιστοσύνη με όλους και οι μνήμες για μένα είναι καθοριστικές.

Η Γιορτή του Σκόρδου αποτελεί ορόσημο για τα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας, και προσπαθεί, κάθε χρόνο, να αποδώσει τιμή στους ντόπιους αγρότες παραγωγούς που μοχθούν καθημερινά, προσπαθώντας να διατηρήσουν την παράδοση ενός αιώνα στην καλλιέργεια του σκόρδου και να αναδείξουν τα οφέλη του για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Προσωπικά, ενισχύοντας τις προσπάθειες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις μου, έχω επισημάνει τη μεγάλη προοπτική που μπορεί να καταστήσει το σκόρδο Πλατυκάμπου εθνικό προϊόν, καθώς τα εργαστηριακά αποτελέσματα έχουν αποδείξει ότι διαθέτει μοναδικές φαρμακευτικές ιδιότητες, εκπλήσσοντας χώρες όπως η Ιαπωνία και η Ολλανδία.

Σε συνάντηση που είχα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησα να «υιοθετήσει» το Υπουργείο και οι υπηρεσίες του όλες τις διαδικασίες πιστοποίησης, συσκευασίας και διάθεσης του σκόρδου, μέσω των σχεδίων βελτίωσης, αλλά και ειδικής μελέτης που πρέπει να εκπονηθεί για να συνδεθεί η παραγωγή με την ανάπτυξη της περιοχής, την απασχόληση του ντόπιου εργατικού δυναμικού και την ενίσχυση της παραγωγής με στοχευμένες πολιτικές.

Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνέπραξαν στη φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Κιλελέρ, την Τοπική Κοινότητα, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό, τον Σύλλογο Γυναικών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατυκάμπου, με την ευχή να συνεχίσουν με την ίδια όρεξη και αγάπη να στηρίζουν αυτό το σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός για τον τόπο μας, τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω