«Από την αρχή της διακυβέρνησής της η κυβέρνηση Μητσοτάκη έθεσε ως βασικές προτεραιότητες την ανάταση της οικονομίας, την ασφάλεια αλλά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Η επέλαση του covid και οι επιπτώσεις της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης δοκιμάζουν τις αντοχές μας. Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη και να αφουγκραζόμαστε όσους εργάζονται για την ασφάλεια και την υγεία μας και εμπράκτως να τους στηρίζουμε, όπως έκανε η κυβέρνηση στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων με τις αυξήσεις στις αποδοχές των ιατρών και το έκτακτο επίδομα στους αστυνομικούς και πυροσβέστες».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τις συναντήσεις που είχε με τις διοικήσεις και στελέχη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Κέντρου Υγείας στην Αγιά.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον διοικητή του Α.Τ. Αγιάς.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισκέφθηκε αρχικά το Αστυνομικό Τμήμα της επαρχίας Αγιάς και ενημερώθηκε για τα ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή ευθύνης του και τους τρόπους που θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι υπηρεσίες του. Κατά τη συνάντηση με τον διοικητή του Α.Τ. Αγιάς υπαστυνόμο Α’, κ. Μιχάλη Κουπατσιάρα δόθηκε έμφαση στην αυξημένη επαγρύπνηση στη θερινή περίοδο, κατά την οποία τα παράλια του δήμου κατακλύζονται από κόσμο που διατηρεί εκεί εξοχικά και πολλούς ξένους τουρίστες.

Επίσκεψη Μάξιμου Χαρακόπουλου στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς.

Ακολούθως, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς, ο κυβερνητικός βουλευτής συνομίλησε με τον αναπληρωτή διοικητή ανθυποπυραγό κ. Καρνάβα Χρήστο και το παριστάμενο προσωπικό για τις υπηρεσιακές ανάγκες σχετικά με το έμψυχο δυναμικό και τα οχήματα στην περιοχή ευθύνης τους. Μεταξύ άλλων τους ενημέρωσε για τη συνάντησή του με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και την δρομολόγηση προσλήψεων πλέον των 3.500 πυροσβεστών σε βάθος πενταετίας, καθώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων. Οι πυροσβέστες του κλιμακίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το άρτι αφιχθέν τετράτονο πυροσβεστικό όχημα που παρέλαβαν και ζήτησαν να επισπευστούν οι διαδικασίες των προσλήψεων, ώστε στη νέα αντιπυρική περίοδο να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που προκύπτουν από τις δασικές εκτάσεις της περιοχής ευθύνης τους.

Ενημέρωση Μάξιμου Χαρακόπουλου στο Κέντρο Υγείας Αγιάς.

Τέλος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αγιάς, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή κ. Γιώργο Έξαρχο για τις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Κέντρο Υγείας κατά την περίοδο της έντονης επέκτασης της πανδημίας του κορονοϊού, την αυταπάρνηση που απαιτήθηκε από το σύνολο του προσωπικού, άλλα και την βοήθεια των τοπικών αρχών, προκειμένου να παρασχεθεί η σωστή φροντίδα, να γίνουν οι εμβολιασμοί άλλα και να διασφαλιστεί η παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών υγείας. Ο Θεσσαλός πολιτικός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για τις υπηρεσίες που με ευσυνειδησία προσφέρουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ενημέρωση Μάξιμου Χαρακόπουλου στο Κέντρο Υγείας Αγιάς.
Ενημέρωση Μάξιμου Χαρακόπουλου στο Κέντρο Υγείας Αγιάς.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω