Τον νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση των δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αποδοκιμάζει το Δίκτυο Νέου Λάρισας σε ανακοίνωσή του.

Δείτε αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κατάργηση των δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) με βάση νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών, με τον οποίο καταργείται η αυτονομία του νομικού προσώπου του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας αποτελεί ένα πλήγμα για την τοπική μας κοινωνία.

Το Δημοτικό Ωδείο θα πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του με το ισχύον καθεστώς, καθώς αριθμεί χιλιάδες μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι με βάση το συγκεκριμένο νόμο θα μείνουν χωρίς το δικό τους “ανεξάρτητο σπίτι”. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές όπου το Δημοτικό Ωδείο φιλοξενούσε πολιτιστικά δρώμενα, συναυλίες και εκδηλώσεις. Η πιθανή απουσία όλων αυτών, ως φυσικό επακόλουθο της τεράστιας γραφειοκρατίας στην οποία θα οδηγήσει ο νέος αυτός νόμος, θα έχει ως αποτέλεσμα  την καθοδική πορεία  για την πολιτιστική συνεισφορά στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Η απόφαση αυτή πρέπει να αρθεί άμεσα ώστε το ΔΩΛ να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, η οποία αριθμεί περίπου έναν αιώνα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω