Η χρήση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφόρησης από «έξυπνες» πόλεις και κοινότητες, είναι το βασικό αντικείμενο του ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου του Δικτύου «Major Cities of Europe», το οποίο άνοιξε τις πύλες του το πρωί της Τετάρτης στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας.

Το συνέδριο πρόκειται να προσεγγίσει τις καινοτόμες πρακτικές, οι οποίες συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξή των πόλεων, βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε σε δήλωσή του πως ο στόχος του συνεδρίου είναι η καινοτομία και οι στρατηγικές λύσεις να βρεθούν απέναντι στις τεράστιες δυσκολίες της εποχής που έχουν σχέση με την κλιματική αλλαγή, την πανδημία και όλες τις άλλες απρόβλεπτες συνέπειες και καταστάσεις που έχουμε δει την προηγούμενη περίοδο.

Δείτε τι δήλωσε:

Δείτε τι είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός:

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου:

Δείτε τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης:

 Το Συνέδριο «From Chaos to Cosmos» θα διαρκέσει τρεις ημέρες και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΟΤ, της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔ Θεσσαλίας του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, του e-trikala, του ΣΕΠΕ και του δικτύου CIVINET.

Το Δίκτυο «Major Cities of Europe» είναι μια ένωση ευρωπαϊκών – και όχι μόνο – πόλεων και περιφερειών, που δεσμεύονται στην καινοτομία των υπηρεσιών των πολιτών, αξιοποιώντας τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Το συνέδριο απευθύνεται σε αιρετούς και στελέχη ΟΤΑ που αναλαμβάνουν ή και συμμετέχουν στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών, εκπροσώπους επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας καθώς και σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές Διοίκησης και Οικονομίας, Χωροταξίας και Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας και σε όσους ενδιαφέρονται γενικά για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη των πόλεων.

Δείτε φωτορεπορτάζ:

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Τσέτσιλας / Φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω