«Τα Κέντρα Υγείας είναι πυλώνες της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και είναι προϋπόθεση για ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας. Στη διάρκεια της πανδημίας σήκωσαν μεγάλο βάρος ενώ συνετέλεσαν ουσιαστικά και στο πρόγραμμα των εμβολιασμών. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάζονται σε αυτά, ο ρόλος τους είναι κρίσιμος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου αμέσως μετά την επίσκεψη της στο Κέντρο Υγείας Λάρισας όπου συνομίλησε με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση είχε με τον Διευθυντή – ιατρό κ. Δημήτρη Καραμπάτσα.

«Στο ΚΥ Λάρισας λειτουργούν τμήματα διαφόρων ειδικοτήτων που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας, ενώ ακόμη και σήμερα διενεργούνται εμβολιασμοί. Με τον κ. Καραμπάτσα είχαμε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση κυρίως για ζητήματα που αφορούν στη βέλτιστη δυνατή στελέχωση του Κέντρου και πως θα μπορούσε αυτό της Λάρισας να ωφεληθεί από την ενίσχυσή του σε συγκεκριμένες ειδικότητες όπως η γενική ιατρική, η γυναικολογία και η παιδιατρική, με στόχο πάντα την αναβαθμισμένη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια αναμόρφωσης του συστήματος υγείας, δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας. Η πρόοδος που συντελέστηκε την τελευταία τετραετία από πλευράς επαρκούς κάλυψης των αναγκών, όσο και από πλευράς βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας είναι αναμφισβήτητη. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζει το έργο της και η ανανέωση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας προς την κυβέρνηση της ΝΔ θα συμβάλλει προς αυτή τη κατεύθυνση», κατέληξε στη δήλωσή της η κα Μπίζιου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω