«Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την υπέρτατη έκφραση αλληλεγγύης και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας.  Πρέπει όλοι οι πολίτες και ακόμη περισσότερο οι νέοι άνθρωποι να αντιληφθούν ότι με το να γίνουν εθελοντές αιμοδότες στην ουσία προσφέρουν απλόχερα και ανιδιοτελώς βοήθεια και ελπίδα σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη».

Αυτά ανέφερε στον χαιρετισμό της η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων και Γ.Γ. ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου, από τη Φαλάνη, όπου το βράδυ της Παρασκευής έγινε η υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης, της Αλληλεγγύης, της Ελπίδας και της Ζωής.

Η κ. Καραλαριώτου συνεχάρη αρχικά τους διοργανωτές, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης ,την Προέδρο Ειρήνη Μάνη , τον Αντιπρόεδρο Ρένο Καρυώτη και όλα τα μέλη του ΔΣ , την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελoντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ)  , τον Προέδρο της κοινότητας Κώστα Λυγούρα για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους, καθώς και τον πολυετή αγώνα τους να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν ολοένα και περισσότερους Αιμοδότες και σημείωσε: Οι Σύλλογοι Αιμοδοτών επιτελούν έναν ιερό σκοπό. Ελπίζω η έντονη παρουσία μας σήμερα στη Φαλάνη, να τους δώσει δύναμη και διάθεση να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους».

Η Λαρισαία πολιτικός εξέφρασε την ικανοποίηση της για την αθρόα συμμετοχή εθελοντών λαμπαδηδρόμων, κυρίως μαθητών της περιοχής: Η συμμετοχή των παιδιών στην τελετή υποδοχής της Φλόγας της Αγάπης, η οποία  περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα, μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη, μας κάνει να αισιοδοξούμε και να χαιρόμαστε πραγματικά. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους.

Όσον αφορά στο μήνυμα της εκδήλωσης, η κ. Καραλαριώτου δήλωσε: Δώστε αίμα, σώστε ζωές. Όταν δίνεις αίμα γεμίζει η καρδιά σου και όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου. Για αυτό γεμίστε την καρδιά σας, γίνεται αιμοδότες. Οφείλουμε όλοι και πρωτίστως η Πολιτεία να σταθούμε αρωγοί στην αξιόλογη προσπάθεια των Συλλόγων και των Ομάδων των Εθελοντών Αιμοδοτών, των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας και όλων των κοινωνικών εταίρων  που εμπλέκονται στην εθελοντική αιμοδοσία και προσπαθούν καθημερινά να υπενθυμίζουν τη σημασία της αιμοδοτικής συνείδησης για την κοινωνία μας, προωθώντας έτσι τις έννοιες της ανθρωπιάς και του εθελοντισμού, με στόχο πάντα την αυτάρκεια σε αίμα».

*Να σημειωθεί ότι τη «Φλόγα» άναψε η πρωταθλήτρια του στίβου, Χάιδω Αλεξούλη, παρουσία του παραολυμπιονίκη, Βασίλη Ψαθά και του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή, Βαγγέλη Μόρα, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω