Ένα ηφαίστειο διαμαρτυρίας και αγανάκτησης… εξερράγη χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκεί όπου πλήθος καταναλωτών έσπευσαν να μοιραστούν τη δυσαρέσκειά τους από την εμπειρία που είχαν με το e-shop «perishop.gr» το οποίο έχει έδρα τη Λάρισα.

Αφορμή, το βαρύ πρόστιμο συνολικού ύψους 120.000 ευρώ αλλά και το λουκέτο στο website που επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης στη σελίδα, διαπιστώνοντας «σοβαρές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας».

Συγκεκριμένα, μετά από εκτεταμένο έλεγχο που διεξήγαγε η γενική διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας και ειδικότερα:

– Η μη παράδοση των παραγγελιών προϊόντων στον συμφωνημένο χρόνο παράδοσης και η μη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τον οριστικό χρόνο εκτέλεσης της παραγγελίας μετά την παρέλευση της προθεσμίας.

– Η μη επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν οι καταναλωτές για την αγορά των αγαθών τα οποία ουδέποτε παρέλαβαν μετά από καταγγελία της σύμβαση και την ακύρωση της παραγγελίας.

– Η παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με τη διαθεσιμότητα των αγαθών ενώ στην πραγματικότητα η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τις παραγγελίες.

– Η δυσχερής έως αδύνατη επικοινωνία με την επιχείρηση.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου που προκάλεσε ακόμη και δήλωση του Υπουργού (!) πλήθος καταναλωτών έσπευσαν να μοιραστούν την εμπειρία τους ή την αγανάκτησή τους, καθώς πρόκειται για μία υπόθεση που εδώ και πολλούς μήνες απασχολεί πανελλαδικά την κοινωνία. Μάλιστα κατά καιρούς έχουν γίνει πολλά – ανώνυμα λόγω της κείμενης νομοθεσίας – δημοσιεύματα που «φωτογράφιζαν» τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Πλέον πολλοί καταναλωτές καταγγέλλουν πως η συγκεκριμένη επιχείρηση ήδη – πριν καν κλείσει το site από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς – λειτουργεί άλλο e-shop με παρεμφερή επωνυμία!

Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω