Πηγές που παρακολουθούν τις κυβερνητικές συζητήσεις στο Ην. Βασίλειο αναφέρουν οτι είναι πολύ νωρίς να προβλέψει κανείς εάν τα ταξίδια των Βρετανών θα ξεκινήσουν στις 17 Μαϊου, το ορόσημο που έχει θέσει η Βρετανία για το πιθανό άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών.

Η Βρετανία ενισχύει τις ελπίδες για βιώσιμη επανεκκίνηση από τις 17 Μαϊου ανακοινώνοντας αυτήν την εβδομάδα την έξοδο της Πορτογαλίας από τη λίστα των κόκκινων προορισμών και επιβεβαιώνοντας ότι η έκθεση της Global Travel Taskforce θα δημοσιοποιηθεί στις 12 Απριλίου.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα δημοσιοποιήσει την έκθεση την ίδια ημέρα που θα μεταβιβαστεί τον πρωθυπουργό, ενημερώνοντας έτσι εγκαίρως την τουριστική βιομηχανία.

Ωστόσο ο συντονισμός μεταξύ  των αποκεντρωμένων διοικήσεων παραμένει ως ζήτημα με την πρώτη υπουργό της Κυβέρνησης της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, να ανακοινώνει ότι τα διεθνή ταξίδια μπορεί να είναι εφικτά από τις 17 Μαϊου και οτι τα τεστ πριν την αναχώρηση και μετά την άφιξη μπορεί να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η κ. Sturgeon δήλωσε οτι θα συνομιλήσει με τις αεροπορικές εταιρίες πώς και πότε θα είναι εφικτά τα διεθνή ταξίδια σε ορισμένους προορισμούς.

Ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας Mark Drakeford δήλωσε από την πλευρά του ότι η προοπτική των διεθνών ταξιδιών από τα μέσα Μαϊου τον τρομάζει και κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε στην Sunday Times ότι το ευρωπαϊκό χάος με τα εμβόλια μπορεί να πλήξει τις καλοκαιρινές διακοπές. Ακόμη κι αν εμβολιαστούν όλοι, θα είναι δύσκολα τα ταξίδια στο εξωτερικό, σύμφωνα με την πηγή της Sunday Times.

Πηγή της Travel Weekly δήλωσε ότι τα πράγματα είναι αβέβαια και ότι οι ειδικοί από το χώρο της υγείας ανησυχούν περισσότερο για τις μεταλλάξεις ενώ, όπως είπε, η στρατηγική του Ην. Βασιλείου είναι να διατηρούνται υψηλά εμπόδια και η προσέγγιση στα εμβόλια στην ΕΕ εμποδίζει τη δυνατότητα να καθησυχάσουμε την κυβέρνηση.

Περισσότερα Εδω